Teylers: Da Vinci’s ‘Mona Lisa’ voor het eerst in Nederland

De studie van een jonge vrouw.
De studie van een jonge vrouw.
Foto: Teylers Museum

Teylers Museum in Haarlem geeft op 5 oktober de aftrap voor een wereldwijd Da Vinci jaar met tentoonstellingen, symposia en andere activiteiten vanwege het 500ste sterfjaar van Leonardo.

Met bruiklenen uit o.a. Londen, Turijn, Parijs, Boedapest en Florence organiseert het museum een imposante tentoonstelling met werk van de meester waarvan het overgrote deel nog nooit in Nederland te zien is geweest.

Een van de topstukken is de studie van het gezicht van een jonge vrouw; waarschijnlijk een voorstudie voor het schilderij de Madonna in de grot dat nu in het Louvre in Parijs hangt. Bezoekers kunnen vanaf 22 augustus online kaarten bestellen. De tentoonstelling is te zien van 5 oktober 2018 tot en met 6 januari 2019. Meer informatie op www.teylersmuseum.nl

Teylers Museum laat tijdens de tentoonstelling meer dan 30 originele tekeningen zien van Leonardo da Vinci. Uitgangspunt voor de tentoonstelling is de menselijke emotie in de tekeningen van de kunstenaar. Hij was de eerste in zijn tijd die ‘echte’ voorbeelden van de straat nam, en deze mensen, met al hun gevoelsuitdrukkingen, portretteerde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen