Driewielontdekdag van Fietsersbond in Haarlem

Fietspad.
Foto: Pixabay

Fietsen is gezond voor iedereen. Maar zeker op latere leeftijd wordt het steeds lastiger om te blijven fietsen. Een driewielfiets kan mensen met balansproblemen helpen om langer mobiel te blijven. Op vrijdag 18 mei organiseert de Fietsersbond in Haarlem een Driewielfiets Ontdekdag. Iedereen is welkom om gratis en vrijblijvend diverse soorten driewielfietsen uit te proberen onder begeleiding van een ervaren fietsdocent.

Volgens Herman Groot, de fietsdocent die de Ontdekdag begeleidt, is het zonde dat mensen de fiets vaarwel zeggen voor bijvoorbeeld een scootmobiel. “Het gevoel van vrijheid dat je op de fiets krijgt, gun je iedereen die bang is om te vallen of op- en afstapproblemen krijgt. Met de driewielfiets kun je gewoon blijven fietsen. En juist omdat je met de fiets niet omvalt, moet je wel even oefenen. Als je altijd op twee wielen gefietst hebt, moet je afleren om je evenwicht te willen bewaren. Op de Ontdekdag helpen we daarbij.”

De Ontdekdag is uitermate geschikt voor mensen die al een driewielfiets overwegen of die nieuwsgierig zijn of het iets voor hen is. Er zijn diverse merken en modellen beschikbaar, die eventueel ook elektrisch ondersteund kunnen worden. Naast driewielfietsen is er ook een vierwieler aanwezig en kan er ook gereden worden op een duofiets.

De Driewielfiets Ontdekdag wordt gehouden op de IJsbaan Haarlem, IJsbaanlaan 2 in Haarlem, van 10.30 tot 15.00 uur.

Toegang is gratis, aanmelden is niet verplicht maar wel verstandig: 06-21494355, e-mail: [email protected] of via het aanmeldformulier op http://www.fietsersbond.nl/driewielfiets

De Driewielfiets Ontdekdagen zijn onderdeel van het project Van 2 naar 3, een initiatief van de Fietsersbond, die zo de driewielfiets meer bekendheid wil geven.

Reacties