Wessel te Boekhorst en Melissa Busscher winnen Bokkedoorns Award

Foto: Michel van Bergen

Wessel te Boekhorst uit Velsen-Noord en Melissa Busscher uit Spaarndam, studenten Nova College Horeca, hebben de prestigieuze Bokkedoorns Award 2018 gewonnen. Dat maakte de jury woensdag 16 mei bekend tijdens de feestelijke uitreiking in het Nova Grand Café Restaurant aan de Zijlweg in Haarlem.

Kok Wessel van leerbedrijf Restaurant Toujours blonk volgens de jury uit door de beste smaak van zijn gerecht: een coquille naar eigen inzicht bereiden en de mysterie-opdracht ‘een mayonaise maken’. Gastvrouw Melissa van leerbedrijf Restaurant Fris onderscheidde zich met de beste aan tafel bereidde sabayon en het meest origineel samengestelde kaasplankje met bijpassende drank. Leuk detail is dat de begeleidster van Melissa bij restaurant Fris – Jane Lasschuit – zelf de Bokkedoorns Award heeft gewonnen in 2014.

De koks moesten voor deze achtste editie van de Bokkedoorns Award een coquille naar eigen inzicht bereiden, serveren en toelichten aan de jury bestaande uit John Beeren, Pascal Beeren en Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns), Bart Zandvliet (Nova College) en Judy Nihof (Haarlems Dagblad). De gastheren/gastvrouwen hadden als opdracht een sabayon aan tafel bereiden, een fles wijn openen, decanteren en over 6 glazen gelijkmatig uitschenken en een kaasplateau met een bijpassende drank samenstellen voor de ogen van de jury bestaande uit sommelier Peter Bruins (De Bokkedoorns), Annemieke Loek en Ron Wiegel (Nova College), René Koelman (Bourgondisch Lifestyle) en Henrico van Lammeren (Vinites).

De winnaars ontvingen de Bokkedoorns Award met bijbehorend certificaat, een diner voor twee personen bij restaurant de Bokkedoorns en ze mogen twee dagen stagelopen bij restaurant de Bokkedoorns. Meer informatie over de Bokkedoorns Award is te vinden op novacollege.nl/restaurant/#bokkedoorns_award

Reacties