Nova College opnieuw hoogste studenttevredenheid in Randstad

Foto: Anais Lopez

Studenten van het Nova College waarderen hun opleiding gemiddeld met een 7,3 (in 2016 met een 7,2).  Vergeleken met andere roc’s in de Randstad geven studenten van het Nova College en MBO Utrecht gemiddeld de hoogste rapportcijfers voor hun opleiding.

Dat blijkt uit de JOB-monitor die de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs vandaag publiceert. Landelijk staat het Nova College op een gedeelde 4e plaats van alle roc’s. Daarnaast scoort het Nova College op veel punten hoger of gelijk aan het gemiddelde voor het mbo in Nederland.

Een aantal van de Nova opleidingen krijgt zelfs het hoogste rapportcijfer in Nederland: CIOS Sport en Bewegen (7,9), Binnenvaart (7,4), Elektrotechnische installaties (7,8), Facilitair leidinggevende (7,6), Leidinggevende entertainment en events (8,2). De opleiding Analist (7,9) deelt de eerste plaats met Summa College. Ook op veel andere punten zijn de Novastudenten positiever dan gemiddeld in Nederland. Met name de (studie)loopbaanbegeleiding wordt veel hoger gewaardeerd.

Collegevoorzitter Hans Snijders: “Een bewijs dat het Nova College zijn ambitie om de hoogste studenttevredenheid in de Randstad te behalen waarmaakt. Een conclusie die de Onderwijsinspectie in het lovende conceptrapport onlangs ook trok: “Het Nova College neemt zijn verantwoordelijkheid serieus voor onderwijs van voldoende kwaliteit, waardoor de arbeidsmarkt erop kan rekenen dat het Nova College de studenten goed voorbereidt.”

Bjorn Velzeboer, voorzitter Nova Studentenraad: “Wij zijn verheugd dat de studenttevredenheid op het Nova is vergroot. Er wordt geluisterd naar studenten en de verbeterpunten worden aangepakt. Aan onze oproep aan de studenten om de JOB-monitor in te vullen, is goed gehoor gegeven. Onze ervaring is dat het invullen in de klas een hogere respons oplevert. Dit jaar heeft 67,4% van de studenten de JOB-monitor ingevuld, ruim 10% meer dan de vorige keer.”

Voor meer informatie: www.jobmonitorresultaten.nl

Reacties