BuurtBLIK: nieuwe groep van start

Deelnemers van Buurtblik in actie.
Foto: pr

BuurtBLIK is een filmproject voor en door 70-plussers. Zij maken zelf video’s over activiteiten voor ouderen in Haarlem. Op 29 mei start er weer een nieuwe groep deelnemers met filmen.

De deelnemers aan BuurtBLIK gaan met camera en microfoon op onderzoek uit. Ze brengen allerlei activiteiten in Haarlem in beeld. Zo maken ze een ‘uitagenda’ in beeld. Andere ouderen kunnen via deze video’s zien wat er allemaal te doen is en welke activiteit bij hen past. Zo wil BuurtBLIK de drempel om eropuit te gaan lager maken en eenzaamheid tegengaan.

BuurtBLIK is in 2017 als pilot begonnen. Toen bleek dat het maken en tonen van de films voor de deelnemers van grote waarde was. Er ontstonden nieuwe ontmoetingen en vriendschappen. En veel 70-plussers vonden hun weg naar activiteiten. Ook gaven de deelnemers aan dat het van groot belang voor hen was dat ze weer ‘meetelden’. Ze werken actief aan het doel een zinvolle oude dag mogelijk te maken voor anderen. En hebben ondertussen een hoop plezier samen.

BuurtBLIK heeft al een groot netwerk, maar wil graag nog meer mensen bereiken. Daarom looft het project iedere maand een prijs uit aan degene met het mooiste verhaal over zijn/haar bijdrage aan het succes van BuurtBLIK. Bijvoorbeeld iemand die een deelnemer de weg heeft gewezen naar het project, of die films onder de aandacht heeft gebracht van mensen die er baat bij hebben. Mail uw verhaal (liefst met foto) naar [email protected] U maakt dan kans op een verwenpakket van Simon Lévelt, een tegoedbon voor friet van Friethuis de Botermarkt en ijs van Wessels ijs en een kadobon met lekkers van het Kweekcafé.

BuurtBLIK is onderdeel van het programma Haarlem Age Friendly City dat ondersteund wordt door gemeente Haarlem en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Meer informatie leest u op www.buurtblikhaarlem.nl of de Facebookpagina.

Reacties