Haarlemse Van Vessem meest duurzame bedrijf van Nederland

Jos Huijbregts van bakkerij Van Vessem met de prijs.
Foto: pr

De titel Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2018 is gewonnen door Bakker van Vessem. De duurzame bakker sleepte de award, georganiseerd door Stichting Nederland CO₂ Neutraal, donderdag 7 juni in de wacht. Eerder dit jaar won Van Vessem al de Groene Mug Bokaal.

Bakker Van Vessem houdt bij alle keuzes rekening met mens en milieu. Een nieuwe ontwikkeling is het verzamelen van oud brood dat weer wordt vergist tot groen gas. Naast het duurzame productieproces geeft de bakkerij ook rondleidingen en organiseert kinderactiviteiten om anderen te inspireren en kennis te delen. Eerder dit jaar won Van Vessem al de Groene Mug Bokaal.

Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema: “Bewust omgaan met voeding helpt het klimaat. Bakker Jos Huijbregts voelt zich verantwoordelijk voor de volgende generaties. Die moeten ook op een gezonde manier brood kunnen eten in een fijne omgeving. Voedsel veroorzaakt veel CO2-uitstoot bij de teelt en het vervoer. De bakker gebruikt alleen pure ingrediënten, het liefst zoveel mogelijk uit de streek. Van Vessem is een inspirerend voorbeeld voor zowel bewoners, kinderen en andere bedrijven.”

Reacties