71% Nova College Vavo geslaagd

Foto: Nova College

Van de 652 kandidaten zijn 461 studenten mavo, havo en vwo op het Nova College Vavo in Amstelveen, Beverwijk, Haarlem en Hoofddorp geslaagd voor hun diploma. Ook zijn er 421 studenten van de 546 geslaagd voor een of meer vakken van mavo, havo of vwo. Dat blijkt uit de uitslagen die vandaag zijn ontvangen. Dat is een slagingspercentage van 3 hoger dan vorig schooljaar.

Op de vestiging in Amstelveen zijn 11 studenten geslaagd voor mavo, 78 voor havo en 30 voor vwo. In Beverwijk zijn 4 studenten geslaagd voor hun mavo diploma en 28 voor havo. In Haarlem kregen 35 studenten bericht dat ze geslaagd zijn voor mavo, 96 voor havo en 45 voor vwo. In Hoofddorp hebben 3 studenten hun mavo diploma behaald, 68 studenten zijn geslaagd voor havo en 23 voor vwo.

Extra kans op een diploma

Het Nova College Vavo biedt volwassenen vanaf 18 jaar en jongeren met een uitbestedingsovereenkomst uit het voortgezet onderwijs een extra kans om hun diploma mavo, havo of vwo of certificaten per vak te behalen. Het Vavo verzorgt vrijwel alle reguliere vakken van het voortgezet onderwijs. Studenten doen per vak examen en volgen alleen de vakken die ze nodig hebben voor hun diploma en/of vervolgopleiding. Nieuw op het Nova College is de mogelijkheid om enkele havo-vakken en een beroepsopleiding (mbo 4) te combineren. Gediplomeerden mbo 4 hebben met enkele havo-certificaten meer kans op een succesvolle doorstroom in het hbo. Ook nieuw is het vak Arabisch in Haarlem, een geschikte keuze voor bijvoorbeeld studenten met een Arabische achtergrond. Wie het vak Engels volgt, kan zich gelijk voorbereiden op de examens voor de populaire Cambridge certificaten. De eerstvolgende informatieavonden zijn donderdag 21 juni en dinsdag 3 juli van 19.00 – 21.00 uur. Voor meer informatie www.novacollege.nl

Reacties