Honkballers spelen 12 uur lang voor revalidatie van Jesse

Door twaalf uur non-stop te honkballen sloeg het team The Old Blitz van Terrasvogels dit weekeinde ruim 10.000 euro bij elkaar. Het geld is voor speciale therapie in Amerika voor zoon Jesse van speler Edwin Welp. Jesse kreeg zwaar hersenletsel bij een auto-ongeluk in 2015.

Van 9.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds speelde The Old Blitz thuis in Santpoort-Zuid tegen Sparks, Cromtigers, DSS, Rooswijk en Onze Gezellen. Met onder meer een bingo werd ondertussen geld opgehaald voor de intensieve therapie die in Nederland niet beschikbaar is.

Jesse was vroeger een sportman en moet nu vechten om te herstellen van harde klapper die hij maakte. Hij was bijna klaar met zijn sportopleiding, maar slijt zijn dagen nu in de oefenruimte van de fysiotherapeut, meldt mediapartner NH Nieuws. Kijk ook naar de video van NH.

Jesse kan zelf niet goed meer praten. Hij was duidelijk in zijn nopjes met de honkbaldag in het teken van zijn revalidatie. Grapjes maakte hij ook. Omdat Jesse wist dat er masseuses waren om de honkballers gedurende de dag bij te staan, klaagde hij ’s avonds over ‘pijn in zijn nek.’ Met een grote glimlach op zijn gezicht ontving hij een uitgebreide behandeling van een van de dames.

Jesse gooide de eerste bal van de dag, maar kon niet de volle twaalf uur aanwezig zijn: dat is te vermoeiend voor hem. Na afloop van de benefietmarathon liet Jesse blijken vereerd te zijn met de actie. Hij nam letterlijk zijn petje af voor de vermoeide honkballers. Kijk hier voor het volledige verhaal van Jesse. Op deze site is ook te zien wat de eerste therapie in Amerika voor Jesse betekende.

Reacties