Feestelijke afsluiting schakeltraject zorg

Foto: Michel van Bergen

Maandag vierden de studenten van het schakeltraject Leren werken in de zorg op het Nova College in Haarlem een feestelijke afsluiting van het schooljaar. De inmiddels alweer derde groep van het schakeltraject ontving een bewijs van deelname waarmee de studenten naar de opleiding Verzorgende-IG kunnen. Twee groepen oud-studenten van het schakeltraject ontvingen hun overgangsbewijs naar het volgende leerjaar van de opleiding Verzorgende-IG die zij nu volgen.

Vertegenwoordigers van de partners waarmee het Nova College dit schakeltraject heeft ontwikkeld waren er ook: Kennemerhart, Zorggroep Reinalda, Nieuw Unicum, Hartekampgroep, Zorgbalans, Met de Thuiszorg en de gemeenten in IJmond en Zuid-Kennemerland. De studenten stelden zich persoonlijk voor. Zodoende vertelden ze niet alleen over hun ervaringen in dit schakeltraject, ze demonstreerden ook hun taalvaardigheid.

Het schakeltraject Leren werken in de zorg voor anderstalige volwassenen duurt 20 weken en bestaat uit lessen Nederlands als tweede taal gericht op werken in de zorg, (praktijk)lessen als voorbereiding op de opleiding Verzorgende-IG en stage bij een van de genoemde zorginstellingen. Na 20 weken ontvangen de studenten een certificaat van deelname, waarmee ze kunnen doorstromen naar de opleiding Verzorgende-IG. Deze opleiding begint als bol (school en stage) en halverwege de opleiding kunnen de studenten overstappen naar de bbl (werken en leren). Gezien de enorme vraag naar medewerkers in de zorg en de grote motivatie van de studenten is de kans op een betaalde baan groot.

Reacties