Honkbalweek Haarlem van start: “Ik word er emotioneel van, zo mooi”

Ondanks grote financiële problemen bij de vorige editie is de Honkbalweek van start gegaan. Vandaag was de eerste dag, tot grote opluchting van een van de vaste honkbalfans in het stadion: Erik Boland: “Ik word hier echt emotioneel van, zo mooi”, zei hij. Nederland won vanavond rond tienen de eerste wedstrijd: Duitsland werd met 6-0 verslagen.

Haarlemse honkbalfans konden het twee jaar geleden niet verkroppen dat de Honkbalweek zou verdwijnen. Zij wilden niet dat er na de Basketbalweek en HFC Haarlem nog meer topsport uit de Spaarnestad zou verdwijnen.

De vorige organisatie kreeg onvoldoende inkomsten binnen. Dat kwam mede door tegenvallende sponsorinkomsten. Na de vorige Honkbalweek in 2016 gooide de organisatie dan ook de handdoek in de ring.

Zomers honkbalfeest

De gemeente Haarlem wilde het evenement niet verliezen, mits er genoeg krachten zouden opstaan om het zomerse honkbalfeest te redden. Haarlem heeft zo’n 80.000 euro over voor deze en de volgende twee edities. Er stond een nieuwe organisatie op, onder wie veel oud-gedienden die besloten het stokje over te nemen.

Erik Boland kwam in de winter van 2017 met zijn dochter naar het Pim Mulier Stadion om voor de camera van NH actie te voeren voor het voortbestaan van de Honkbalweek. Met de hulp andere honkbalfans kregen ze het voor elkaar: voor een vol stadion speelde Oranje vandaag tegen Duitsland en morgenmiddag staat de kraker tegen Italië op het programma. Voor die wedstrijd zijn de toegangskaarten inmiddels uitverkocht.

Erik Boland kan zijn geluk niet op: “Ik ga gewoon lekker een week feestvieren. Mijn vrienden weer zien. Het is gewoon super-, supergeweldig.”

 

Reacties