Tophockeyer Dennis worstelt met kanker en zamelt zwemmend geld in

Als voorbereiding op de tweede editie van Swim to Fight Cancer in Haarlem, werd deze week in recreatieplas het Wed een zwemclinic gegeven door sportschool Kras Sport om alvast te wennen aan de zwemomstandigheden in openwater.

In het Wed werd door een kleine 60 deelnemers geoefend voor de zwemtocht op 16 september door het Spaarne en de grachten van de Haarlemse binnenstad.

Medewerkers van Kras Sport hebben de deelnemers zoveel mogelijk techniek bijgebracht om de tocht tot een goed einde te brengen. Ook Dennis Warmerdam die dit jaar noodgedwongen moest stoppen met tophockey door een zeer zeldzame vorm van kanker in zijn rechteronderarm, was aanwezig. Zijn gevecht tegen kanker is nog in volle gang. ”Zwem mee en help letterlijk mee in mijn gevecht tegen kanker!”

Gratis wekelijkse trainingen in de Houtvaart
Naast een aantal openwaterclinics die door de organisatie wordt georganiseerd wordt zwembad de Houtvaart elke dinsdagavond exclusief geopend voor deelnemers die zich hebben ingeschreven voor Swim to Fight Cancer Haarlem. Op deze avonden is er professionele begeleiding aanwezig die deelnemers voorziet van tips en tricks. Ook is de Houtvaart gratis toegankelijk tijdens de banenzwemuren op vertoon van een Swim-inschrijving.

Open inschrijving
Nieuwe deelnemers kunnen zich nog steeds inschrijven voor de 2 kilometer individueel of in een estafette- of businessteam. Voor triatleten en openwaterzwemmers is er bovendien een 4 kilometer individueel. Voor kinderen tot en met 14 jaar is er een speciale kidsswim. Geïnteresseerden die niet actief aan de swim deelnemen maar wel een bijdrage willen leveren zijn welkom als vrijwilliger, sponsor of donateur. Naar verwachting zullen komende editie ruim 2000 bezoekers en toeschouwers zich langs het parcours verzamelen.

Steun van Haarlemse ondernemers
Diverse Haarlemse ondernemers zetten zich belangeloos in om deze editie van Swim to Fight Cancer Haarlem tot een succes te maken. Onder hen ook Floris Jan Bovelander, voormalig Nederlands tophockeyer. “De Swim is een combinatie van een prachtig evenement door de grachten van mijn stad en het ophalen van geld voor kankeronderzoek. Goed onderzoek is essentieel en daar draag ik graag mijn steentje aan bij!”. Swim to Fight Cancer is een recreatief openwater zwemevent door hartje Haarlem waarbij deelnemers, alleen of in een team zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek.

Meer informatie over de Swim en voor inschrijving bezoek je de website Haarlem.SwimtoFightcancer.nl

Reacties