Ook Haarlemse bruggen zuchten onder hittegolf: buiten werking

De Waarderbrug blijft open staan.
Foto: eigen foto

De Waarderbrug in Haarlem is gesloten voor verkeer dat van de Spaarndamseweg naar de Waarderpolder en andersom wil. Door de hitte opent en sluit de brug niet goed.

Het ijzer is door de warmte dusdanig uitgezet. Omdat schepen echter alleen daarlangs over het Spaarne kunnen varen, is besloten om de brug open te laten staan voor scheepvaart. Fietsers en automobilisten moeten daarom omrijden via de Prinsenbrug en de Schoterbrug.

Morgenavond wordt gekeken of de brug weer goed kan sluiten. Lukt dit, dan is hij vanaf zaterdagochtend weer open voor fietsers en automobilisten.

De Schouwbroekerbrug heeft de afgelopen dagen flink last gehad van het uitzetten van de brug door de warmte. Dit heeft al geleid tot een brugstoring.

De weersvoorspellingen voor de komende 2 dagen geven temperaturen op dat de kans zeer reëel is dat de brug verder uitzet. Op vrijdag 27 juli is er geen brugbediening. Binnen deze periode is het Zuider Buiten Spaarne gestremd voor scheepsvaart. De brug wordt zaterdag 28 juli vanaf 9.00 uur weer geopend.

Reacties