112

Rechter achter gemeente na sluiting horecapand vanwege illegaal gokken

Jos Wienen.
Foto: redactie

Donderdag heeft de rechter burgemeester Jos Wienen in het gelijk gesteld nadat hij horecabedrijf Big Mouse had gesloten. Dit in verband met illegale gokactiviteiten die in dit horecabedrijf op grote schaal plaatsvonden.

In juli hebben de politie, de Kansspelautoriteit, de gemeente en het Openbaar Ministerie een inval gedaan bij Big Mouse waarbij een illegale gokzuil, een grote hoeveelheid contant geld en bewijs van illegaal gokken zijn aangetroffen. Uit onderzoek aan de gokzuil is gebleken dat er op grote schaal werd gegokt. Dit zijn misdrijven op grond van de Wet op de Kansspelen.

Burgemeester Wienen merkt deze activiteiten aan als een ernstige verstoring van de openbare orde en heeft horecabedrijf Big Mouse gesloten voor de duur van zes maanden.

Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie treedt ook de gemeente krachtig, eenduidig en consequent op in de strijd tegen criminele activiteiten zoals illegaal gokken. Sinds 2010 is het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Noord-Holland actief. Dit is een intensief samenwerkingsverband tussen gemeenten, politie, justitie, Belastingdienst en andere overheden om gezamenlijk georganiseerde criminaliteit aan te pakken.

Reacties