Pop-up van Museum Haarlem op de Grote Markt

Grote Markt in Haarlem.
Foto: Redactie

Museum Haarlem opent zondag 9 september een eendaags dependance op de Grote Markt. Daar zijn zondag alle topstukken van het museum te zien.

Museum Haarlem wil iedereen kennis laten maken met hun eigen geschiedenis én de rijke collectie van de stad – die immers van ons állemaal is en gezien moet worden.

Zondag maakt het museum de Haarlemse stadsgeschiedenis zichtbaar, tastbaar en dichtbij. En waar kan dat beter dan op de Grote Markt. Midden in de stad, op de plaats waar de stad ooit is ontstaan.

Het openluchtmuseum toont een aantal unieke objecten verdeeld naar de thema’s Geschiedenis, Bestuur & Rechtspraak, Handel, Religie en Vermaak. Je ziet onder meer de stadsrechten, een oude kookpot van de eerste bewoners op ’t Sand, een zwaard van de beul, de Damiaatjes, oud servies, een vismand, en diverse schilderijen op doek van bekende Haarlemse schilders. Dit openluchtmuseum is gratis te bezoeken.

Binnenkort opent het museum de nieuwe vaste expositie Allemaal Haarlemmers. Bijzonder is dat alle inwoners van Haarlem en Zuid-Kennemerland een plekje kunnen verkrijgen in het museum met een uniek verhaal over wonen, werken, studeren en leven in Haarlem. Zie hiervoor www.haarlemschrijftgeschiedenis.nl.

Reacties