Bijna vijf ton bij elkaar gezwommen voor onderzoek naar kanker

Swim to Fight Cancer.
Foto: pr

Swim to Fight Cancer Haarlem heeft dit jaar tot op heden maar liefst 481.492,50 euro opgehaald voor Stichting Fight cancer.

Dankzij de 757 deelnemers en vele sponsoren doneert Haarlem dit bedrag voor kankeronderzoek aan jonge talentvolle onderzoekers van Fight cancer/ KWF. Deelnemers van jong tot oud sprongen vandaag individueel of in groepsverband in het Spaarne om hun route zwemmend af te leggen door de Nieuwe Gracht en de Bakenessergracht. Het officiële startschot werd gegeven door burgemeester Jos Wienen die zelf ook deel nam aan Swim to Fight Cancer Haarlem 2018.

Deelnemers konden zich bij de tweede editie van Swim to Fight Cancer Haarlem inschrijven voor een individuele tocht van 2 kilometer en als een estafette- of businessteam. Voor de gevorderden was er een tocht van 4 kilometer uitgestippeld. Omdat kanker alle leeftijden raakt, was er een Kids Obstacle Swim georganiseerd. Dit jaar deden er van de 757 deelnemers 112 kinderen mee om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Onder de zwemmers was zondag ook de aanvoerder van de nationale Jong Oranje hockeyploeg Dennis Warmerdam. Warmerdam en honderden anderen begonnen kort na het middaguur aan een muzikale warming up door voormalig judoka Dennis van der Geest. Haarlemse singer-songwriter Marleen Bijleveld onthaalde de laatste zwemmers met een speciaal nummer voor de swim.

De stad was voor de gelegenheid omgetoverd in een blauw fight-cancer-decor met aanmoedigings-fanfares, DJ’s langs de route en in blauw versierde Haarlemse iconen als de molen Adriaan.

In zwembad de Houtvaart werden afgelopen maanden wekelijks gratis trainingen gegeven om deelnemers klaar te stomen voor de Swim to Fight Cancer. Ook werden er diverse open-watertrainingen gegeven in Haarlem en omgeving. De trainingen werden verzorgd door topsporters waaronder Marcel Schouten en Lars Bottelier, triatleten en zwemtrainers.

Reacties