Haarlem biedt platform tijdens het Initiatievencafé

De kas van het Kweekcafé.
Foto: Kweekcafé

Iedereen die een mooi idee heeft voor Haarlem, maar niet zo goed weet hoe hij hier verder mee moet kan terecht bij het Initiatievencafé.

Op dinsdag 13 november organiseert gemeente Haarlem  de vierde editie van dit netwerkevenement. Geïnteresseerden zijn vanaf 16.30 uur welkom in het Kweekcafé in Haarlem.

Het Initiatievencafé is er voor iedereen met een initiatief voor Haarlem. Zo’n initiatief kan van alles zijn. Van het plan om een straat mooier te maken met bloembakken. Tot het idee om samen met de buren zonnepanelen te leggen op het lege dak van de tennishal in de buurt. Of om een nieuwe ontmoetingsplek op te zetten waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Hulpvraag

Tijdens het Initiatievencafé pitchen startende en gevorderde initiatiefnemers hun idee en hulpvraag. De aanwezigen in de zaal kunnen luisteren, inspiratie opdoen, netwerken en/of initiatiefnemers helpen met hun vraag. Het doel is om initiatiefnemers, de gemeente, maatschappelijke organisaties en ondernemers bij elkaar brengen om elkaar te leren kennen en in gesprek te gaan.

Voor zo’n idee werkelijkheid is, moet er vaak een hoop gebeuren. Met het Initiatievencafé wil de gemeente Haarlemmers op weg helpen. Door mensen met een idee te verbinden met de juiste mensen die hen verder kunnen helpen. Dat kunnen andere initiatiefnemers zijn, maar ook maatschappelijke organisaties of ondernemers.

Tijdens iedere editie is er ruimte voor initiatieven om hun idee te pitchen. Ook zijn er mensen aanwezig die al een project voor de stad hebben opgezet en die hun ervaringen kunnen delen. Na afloop van de pitches is er een (netwerk)borrel. Hier kunnen ondernemende Haarlemmers elkaar ontmoeten en wellicht de samenwerking leggen voor een mooie samenwerking.

Aanmelden voor het Initiatievencafé

Een initiatief pitchen, ervaring op komen doen of komen netwerken? Iedereen kan zich gratis aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected]. Aanmelden voor het pitchen kan t/m 24 oktober.

Omdat er meer pitchaanmeldingen binnenkomen dan dat er plaats is in het programma, wordt een selectie gemaakt. Aanmelders ontvangen hier van tevoren persoonlijk bericht over.

Iedereen die een pitch wil doen tijdens het Initiatievencafé mag gratis deelnemen aan de training
Pitchen met Passie door Paul Bierman. Deze training staat gepland op maandag 29 oktober tussen
17.00 en 19.00 uur.

Reacties