99e werkgever bij De Normaalste Zaak

Wethouder Roduner feliciteert in het Dolhuys Museum.
Foto: Gemeente Haarlem/Marisa Beretta

De 99 van Zuid-Kennemerland & IJmond, opgericht in 2016, is een regionaal netwerk met de ambitie om 99 werkgevers in Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede, Velsen, Beverwijk en Heemskerk te verenigen, om samen banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

Dat is nu gelukt, nummer 99, museum het Dolhuys, is binnen. Doordat het aantal van 99 deelnemers in de regio is bereikt verandert de naam nu in ‘De Normaalste Zaak van Zuid-Kennemerland & IJmond’. Met de ambitie dat het in deze regio doodnormaal wordt om ook mensen met een arbeidsbeperking passende en uitdagende banen te bieden met een duurzaam karakter. ‘De Normaalste Zaak’ is een landelijk netwerk bestaande uit 600 MKB-ondernemers én grote werkgevers die bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Nummer 99, museum het Dolhuys, is een heel bijzondere deelnemer, omdat het een museum is waar de waarde van mensen die anders functioneren centraal staat. De Haarlemse wethouder Floor Roduner heeft de directie van museum het Dolhuys verrast met een bezoek en een flinke bos bloemen. Hij werd hierbij vergezeld door de coördinatoren van het netwerk, Brigitte Paulissen , ook directeur van BeterBusiness, een ondernemersplatform binnen Haarlem en IJmond, en Peter Don, voorzitter van Onbeperkt aan de Slag, een landelijke organisatie, die ontmoetingen organiseert tussen werkgevers en werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

Als wethouder van centrumgemeente Haarlem is Floor Roduner ook voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf, waarin gemeenten, werkgevers- en werknemersorganisaties en onderwijsinstellingen werken aan de realisatie van de banenafspraak: Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben afgesproken in de periode tot 2026 125.000 banen beschikbaar te stellen voor mensen met een arbeidsbeperking.

Reacties