Interactieve avond HELP, mijn puber drinkt in Haarlem

v.l.n.r.: Caroline Abrahams, Eleonora van IJssel, Meta Herman de Groot en Mariette Reineke
Foto: Stichting VmJ

Na twee succesvolle en inspirerende avonden van HELP, mijn puber drinkt in het Gooi in Laren organiseert Stichting Verkering met Jezelf op donderdag 29 november een interactieve avond voor ouders in Centrum aan het Spaarne in Haarlem. Hoe ga je als ouders om met een puber die drinkt en hoe geef je je grenzen aan?

Pubers drinken op steeds jongere leeftijd alcohol. Volgens Eleonora van IJssel, mede-initiatiefnemer van Stichting Verkering met Jezelf, is dit niet alleen een probleem van de ouders, maar van de gehele maatschappij. We mogen wat vaker de waarom vraag stellen. “Waarom willen pubers alcohol drinken?”, aldus Eleonora. Zij is een van de sprekers tijdens deze avond, naast pubercoach Meta Herman de Groot en moeder van drie puberdochters Caroline Abrahams.

Dat veel ouders worstelen en eigenlijk niet zo goed weten hoe ze om moeten gaan met het alcoholgebruik van hun puber is duidelijk. Tijdens de avonden in het Gooi werd er volop gedeeld door de aanwezige ouders en opvoeders. De stichting vindt het belangrijk dat het gesprek overal in het land wordt gevoerd. Eleonora: “Deze avonden zijn bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan. We zijn allemaal ouder en daarmee een reflectie voor de volgende generaties. Wat is onze rol, welke keuzes maken wij en hoe kunnen we meer bewustwording creëren omtrent dit maatschappelijke probleem?”

Wil je aanwezig zijn bij HELP, mijn puber drinkt? Meld je dan aan via www.verkeringmetjezelf.nl

Reacties