Gefeliciteerd!!! Haarlem is jarig… Het gehele weekend feest !

Wanneer Haarlem jarig is op een vrijdag wordt het hele weekend feest gevierd. Maar liefst 773 jaar stadsrechten, dus in 2020 775 jaar.

tekst foto’s en film Charles Duijff (klik op de foto’s voor uitvergroting)

Vroeg in de morgen van vrijdag de 23e november 2018 ziet de Grote Markt in Haarlem er nog rustig uit. Rondom het gemeentehuis van Haarlem nog altijd zwaar bewapende politieagenten.Maar dat mag hem de (politie)pet niet drukken. Haarlem bereidt zich voor op een feestje van 23 t/m 25 november. Zie ook filmpje. 

De binnenplaats naast het Gemeentehuis is omgetoverd tot een Middeleeuws terrein. De figuranten zijn ‘ridder te voet’. Wanneer de redactie van Haarlem.nieuws.nl rond 9.00 uur een kijkje neemt is het nog vrij rustig, behoudens enkele scholieren die Ivanhoe proberen te vinden. In deze tent misschien?Op het terrein zijn verschillende oud-ambachten te bewonderen, zoals een tingieter en een kruidenvrouwtje die voor medicijnen heeft gezorgd. Onderaan dit artikel treft u een website-link naar het programma dit weekend In het gemeentehuis kon de jeugd alvast genieten van een poppenkastvoorstelling, waarbij in het verhaal een traditioneel middeleeuws Haarlems huwelijk was verpakt

WEBSITE LINKS

Haarlem is jarig

Haarlem is jarig II

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen