Haarlemse Taekwondoschool haalt brons op Kroatië Open

Salah Kassar met coach Paulien van der Meer
Foto: Hwa-Rang Dragon Taekwondo

De zeventienjarige Salah Kassar uit Haarlem heeft deze maand brons gehaald op de Kroatië Open Taekwondo in de juniorenklasse -73 kg.

Coach Paulien van der Meer en deelnemers Salah Kassar en Birsen Kuzucanli van Hwa-Rang Dragon Taekwondo reisden af naar Zagreb voor hun eerste internationale Taekwondotoernooi.

Tijdens zijn eerste wedstrijd stond Salah tegenover Tsjechië en wist dit treffen met volle overtuiging te winnen. Met een ruim puntverschil domineerde hij de wedstrijd. I
n de kwartfinale stond hij tegenover Servië waarin het tot het einde spannend was. In de laatste seconde wist Salah zijn winnende punt te scoren waardoor hij doorging naar de halve finale. Daarin stond hij tegenover Italië. Hoewel strijdend tot het eind schoot Salah net tekort in de laatste secondes van de wedstrijd, waardoor hij de weg naar de finale versperd zag en genoegen moest nemen met brons.

Ondanks is mislopen van de finale kijkt coach Paulien van der Meer met trots en tevredenheid terug op het resultaat van Salah, voor wie de Kroatë Open zijn debuut was op internationaal wedstrijdniveau.

Reacties