Nieuwe datum Haarlemse Grachtenloop wegens samenvallen met Avondvierdaagse

Foto: Onno Hulshof

De organisatie van de ZorgSpecialist Grachtenloop Haarlem heeft besloten om de loop twee weken te verschuiven, omdat de loop anders zou samenvallen met de finish van de Avondvierdaagse.

De Grachtenloop zal nu plaatsvinden op vrijdagavond 5 juli. De inschrijving voor de loop, die dit jaar voor de 25e keer wordt georganiseerd, gaat op vrijdag 1 maart klokslag 12:00 uur open.

De verschuiving van de ZorgSpecialist Grachtenloop met twee weken komt omdat Pinksteren dit jaar laat valt en daardoor de avondvierdaagse Haarlem verschoven is qua datum. Op de oorspronkelijke datum van de Grachtenloop finishen die avond ruim 6000 kinderen op de Grote Markt. Met dit gegeven was het noodzakelijk om een nieuwe datum te prikken.

Met deze datum wijziging kunnen deelnemers van de avondvierdaagse meedoen aan de Grachtenloop en kan de organisatie van de Grachtenloop de vrijwilligers die ook betrokken zijn bij de avondvierdaagse alsnog inzetten bij de ZorgSpecialist Grachtenloop.

Haarlemse binnenstad
Deze midzomeravondloop langs de Haarlemse grachten combineert het hardlopen met de gezelligheid van de Haarlemse binnenstad. De deelnemers maken een ronde door het centrum van Haarlem en passeren daarbij de diverse culturele en toeristische trekpleisters. Langs dit fraaie parcours worden de lopers aangemoedigd door de vele enthousiaste toeschouwers.

Alle leeftijden aan start van Haarlemse Grachtenloop (foto: Onno Hulshof)

Drie afstanden
De ZorgSpecialist Grachtenloop kent drie afstanden; KidsRun (1 km), 5 km en 10 km. Zowel de 5 als 10 km en de bedrijvenloop zijn populaire onderdelen en afgelopen jaren telkens uitverkocht. Veel bedrijven zien de Grachtenloop als een sportieve uitdaging die het teamgevoel versterkt binnen het bedrijf. Meer info en inschrijven op grachtenloop.nl

RSM Loopcircuit
De ZorgSpecialist Grachtenloop is een van de hardloopevenementen van het RSM Loopcircuit, powered by Run2Day Haarlem. Het loopcircuit start 12 mei met de 79e Krinkels Pim Mulierloop, vervolgens staat 2 juni de HUGO BOSS Letterenloop op de agenda gevolgd door de ZorgSpecialist Grachtenloop op 5 juli. In september staan 2 evenementen gepland namelijk op 8 september de Pierloop Velsen en daarna de Halve van Haarlem op 29 september. De afsluitende loop van het loopcircuit is de Heemstede Loop op 27 oktober.

Reacties