De meest geliefde ondernemer van Haarlem is bekend….We are ZEEL-ling…we are ZEEL-ling ! Home again….

Foto: Charles Duijff

Haarlem.nieuws.nl helpt lokale ondernemers graag een handje! Daarom riepen wij u op, om uw favoriete Haarlemse ondernemer te kiezen en dat via Facebook aan ons bekend te maken. Dat kan bijvoorbeeld uw werkgever zijn,  uw lievelingswinkel of favoriete restaurant. U reageerde massaal! Dank daarvoor!

Tekst en foto’s Charles Duijff namens www.haarlem.nieuws.nl

Als winnaar kwam overtuigend uit de bus het Zeelcafé van Martin van der Storm gevestigd aan het Fie Carelsenplein 1 in het Haarlemse Schalkwijk.  Namens de redactie van Nieuws.nl van harte gefeliciteerd Martin! Ook felicitaties natuurlijk aan je echtgenote Anja en alle trouwe medewerkers.

‘We are sailing’ zingt Rod Stewart: ‘ home again”. Niet dat Zeel iets met te maken heeft met zeilen….. ‘Zeel’ komt volgens winnaar Martin van der Storm voort uit ‘sale’ , het Engelse woord voor verkoop (denk ook aan sales-manager). ‘Mijn vader startte de onderneming in 1975 en moest gewoon een naam hebben voor het café’.  Dat werd dus Zeelcafé.

Maar wat verkoopt Martin dan in zijn ‘Zeelcafe’? Daar kan ik kort over zijn. Warmte en gezelligheid…punt. Hij wil dat zijn klanten zich thuis voelen. Vandaar dat ‘We are Zeeling Home again’ zomaar in me op kwam als titel en dan met de nadruk op HOME. Want Martin’s klanten voelen zich thuis bij hem. Maar niet alleen Martin zet zich in voor zijn klanten. Hij doet dat samen met zijn vrouw Anja. Samen met haar vormt hij een hecht team. Ze draagt net als hij bij aan dat thuisgevoel. Waar nodig krijgt het echtpaar Van der Storm trouwe hulp van vrienden, zoals bijvoorbeeld Dennis van Rhee.

Met enthousiasme vertelt Martin verder over zijn sportcafé, dat in 1975 dus door zijn ouders werd gestart. Met de nadruk op café. ‘We zijn geen kantine‘ vertelt Martin. (klik op de foto’s voor uitvergroten)  Dat wordt nogal eens gedacht en gezegd…. een ‘sportkantine’. Maar wij zijn juist trots, dat onze klanten voelen alsof ze in hun stamcafé zitten. Daar zetten we ons optimaal voor in en dat blijven we doen! Het Zeelcafé bevindt zich op de eerste verdieping van sportcomplex de Spaarnehal. Vanuit het café kan je de sportieve activiteiten in de hal volgen. De avond dat Nieuws.nl te gast was speelde men een volleybaltoernooi Straks wanneer het toernooi is afgelopen komen de deelnemers naar boven vertelt Martin en kan men genieten van een heerlijk drankje en een hapje. We zijn zogezegd onmiddellijk stand-by voor de ‘derde helft’ …..Liefhebbers kunnen ondermeer keus maken uit diverse ‘speciaal biertjes’ Voor sportieve verliezers met ‘een bittere nasmaak van de wedstrijd’ is er een gevarieerd bittergarnituur. Voor winnaars trouwens ook hoor. Martin zorgt dat de teleurstelling van het verlies van een wedstrijd snel is verwerkt! Zijn medicijn: gezelligheid! Het Zeelcafé is ook populair bij ouder publiek. 65 plussers die nog een sport beoefenen maken graag gebruik van de gastvrijheid van Martin en zijn team. ‘Ik ken hun wensen’ vertelt Martin. Zo ontving ik vanmorgen een badmintonclub voor senioren. De Spaarnehal wordt gebruikt voor een variatie aan indoorsporten. Soms wordt de hal ook gebruikt voor evenementen. De sportvloer kan daar gewoon tegen……

CATERING

Martin en Anja verzorgen ook uitstekende catering voor party’s op locatie. Martin diende ooit als Hofmeester bij de marine vertelde hij mij en deed ook daar veel horeca- en culinaire ervaring op….Hij behaalde diverse certificaten die vereist zijn voor een adequate bedrijfsvoering. Onderaan dit artikel treft u een website-link naar zijn cateringsite. De Haarlemse kunstenaar en musicus Eric Coolen tekende Martin in de ‘klare lijn’ Deze term is ontleend aan de tekenstijl van striptekenaar Hergé die nagenoeg iedereen kent van de Kuifje stripboeken. Dit gebeurde ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Spaarnehal en het sportcafé…..De redactie van Nieuws.nl wenst Martin en zijn team nog vele gezonde jaren ‘Zeelen’  Hieronder Martin, zijn vrouw Anja en vriend Dennis van RheeWebsitelink Catering:

Van der Storm Catering

Reacties