Scholingsoverzicht vrijwilligersacademie Haarlem aanbod workshops maart-april 2019

Foto: vrijwilligers academie

De vrijwilligersacademie Haarlem stelt weer een aantal unieke trainingen en workshops in het vooruitzicht voor maart en april 2019. Hieronder treft u een overzicht daarvan.

Workshop: Grenzen stellen, hoe pak ik dat aan?

Donderdag 14 maart van 14.00- 16.30 uur

Loop je er ook wel eens tegenaan en vind je het lastig om je grenzen aan te geven? Tijdens deze workshop krijg je nieuwe inzichten in je eigen gedrag en dat van anderen. In een eenvoudige opzet leer je hoe je duidelijk kan zijn, zonder daarbij het contact met de ander te verliezen.

lees verder

Workshop: Maak werk van vrijwilligersbeleid

Maandag 18 maart van 15.00- 17.00 uur

Werken met vrijwilligers kent een heel eigen dynamiek. Om vrijwilligers met plezier hun werk te laten doen, is het goed om een aantal basiszaken te regelen in je (vrijwilligers) organisatie. In deze bijeenkomst krijg je inspiratie om met het vrijwilligersbeleid aan de slag te gaan.

lees verder

Basistraining Vrijwilligersmanagement

Dinsdag 19 maart, dinsdag 26 maart en dinsdag 2 april van 19.00-21.30 uur

Hoe kan ik (nog meer) vrijwilligers vinden, binden en boeien? Een veel gestelde vraag van coördinatoren die verantwoordelijk zijn voor het werven en aansturen van vrijwilligers.

In deze training komen alle basisprincipes van het werken met en coördineren van vrijwilligers aan bod.

lees verder

Workshop: Hoe verleid ik een vrijwilliger?

Donderdag 21 maart van 19.00- 21.30 uur

Heeft je vrijwilligersorganisatie weleens moeite met het werven van vrijwilligers voor openstaande vacatures?

In deze creatieve workshop gaat het om hoe je vrijwilligers kunt verleiden. Het accent ligt op het schrijven van wervende vacatureteksten.

lees verder

Workshop: Omgaan met dementie voor mantelzorgers

Dinsdag 2 april en dinsdag 9 april van 18.00-21.00 uur

Steeds meer mantelzorgers krijgen te maken met een naaste met (beginnende) dementie. Welke vormen van dementie zijn er? Welke veranderingen in het gedrag kunnen voorkomen? En hoe ga je om met deze veranderingen?

lees verder

Workshop: Klantvriendelijkheid aan de balie/telefoon

Woensdag 3 april van 19.15- 21.45 uur

Deze interactieve workshop is bedoeld voor vrijwilligers die aan de balie en de telefoon te maken hebben met het ontvangen en te woord staan van gasten.

lees verder

Informatiebijeenkomst: H)erken uw klant – autisme in beeld

Donderdag 4 april van 12.30- 16.00 uur

Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren die in de uitvoering van hun taken meer willen weten over autisme. Tijdens deze bijeenkomst leert u welk gedrag kan wijzen op autisme.

lees verder

Workshop: Presenteren kun je leren! (Presentatietechnieken)

Dinsdag 9 april van 19.00- 21.30 uur

Voor de eerste keer een presentatie of voorlichting geven is altijd spannend. In deze workshop leer je hoe je een goede presentatie maakt, jezelf presenteert voor een groep en hoe je de eventuele spanning de baas blijft.

lees verder

Reacties