Regio Zuid Kennemerland viert Dag van het Leerrecht op het Nova College

Haarlem - Nova College Dag van het Leerrecht aan de Zijlweg in Haarlem
Foto: Nova College

Het regionaal bureau Leerplein van de regio Zuid Kennemerland en IJmond greep donderdag de landelijke Dag van de Leerplicht aan om een Dag van het Leerrecht te vieren op het Nova College in Haarlem.

Het programma bedoeld om studenten duidelijk te maken hoe belangrijk het is om een opleiding te volgen en geen lessen te verzuimen, werd ondersteund door studenten Juridisch administratief dienstverlener vanuit het Nova Juridisch Loket. Programmamaker Bas van Teylingen was dagvoorzitter.

Onder anderen onderwijswethouders Jur Botter (Haarlem), Sjaak Struijf (Heemstede), Joop Berendsen (Zandvoort) en RMC medewerker Willemke Wiedijk en leerplichtambtenaar Nuriye Yollu deden mee aan deze dag. Deze deskundigen en gingen in gesprek met de 45 deelnemende studenten van de opleidingen Mode handel en Juridisch administratief dienstverlener tijdens een kahootspel en workshops over de rechten (en plichten!), die studenten hebben in het onderwijs. De vier workshops gingen over de onderwerpen: Wat zijn je rechten en plichten in het onderwijs wanneer je 18 wordt? – Hoe kun je het best solliciteren? – Hoe kun je een professioneel netwerk opbouwen via sociale media? – Hoe organiseer en plan je je schoolwerk?

Reacties