Spannende finales tijdens Haarlems schoolvoetbaltoernooi

Op woensdag 10 april zijn de finales gespeeld van het schoolvoetbaltoernooi door de groepen 5/6 bij THB Voetbal in Haarlem Centrum/Zuid-West en door de groep 7/8 bij vv Schoten in Haarlem-Noord. Zowel de jongens als de meiden kwamen in actie.

Finale Centrum/Zuid-West
De finale werd bij THB voetbal gespeeld door 4 jongensteams. De eerste wedstrijd tussen De Werkschuit en De Cirkel eindigde in penalty’s waar pas bij de 6e penalty duidelijk werd welke school door ging voor de 1e of 2e plaats. De Cirkel heeft de eerste wedstrijd gewonnen en stond in de finale tegen de Beatrixschool, die had gewonnen van de Ark. Binnen 2 minuten stond de Beatrixschool al met 2-0 voor. Supersnel spelend, alsof ze bij elkaar in hetzelfde voetbalteam zitten, wat echter niet zo is. Met een flinke overmacht (6 – 2) heeft de Beatrixschool gewonnen van de Cirkel.

Omdat er 3 meidenteams doorgingen naar de finale hebben de meiden een poule gespeeld. Een ruime overwinning in de eerste wedstrijd voor de Beatrixschool tegen de Koningin Emmaschool. Vervolgens ook een mooie zege voor De Kring. Bij de laatst wedstrijd tussen de meisjes was het enorm spannend want beide team hadden gewonnen van de Koningin Emma school en zo werd het toch nog een echte finalewedstrijd. Uiteindelijk was de Kring te sterk voor de Beatrixschool en heeft door mooie samenwerking de overwinning (5-3) en de wisselbeker mee naar school genomen.

Finales Haarlem-Noord
Bij vv Schoten stonden voor de finale 2 jongens en 2 meiden teams uit groep 7/8 strijden te trappen om de wisselbeker mee naar huis te nemen. Om 15:00 klinkt het startschot van een spannende wedstrijd. De meiden van de Bos en Vaart weten als eerste te scoren en komen op een 1-0 voorsprong. Niet veel later volgt de Zuidwester met de tegen goal, 1-1. Een goal van de Bos en Vaart brengt ze weer op een 2-1 voorsprong. De minuten daarna lijken uren te duren voor de spelers en supporters van de Bos en Vaart, maar zij geven de voorsprong niet meer weg. De Zuidwester eindigt in deze finale op een mooie 2e plek en de Bos en Vaart wordt 1ste en mag de wisselbeker mee naar school nemen.Na de prijsuitreiking van de meiden volgt de wedstrijd van de jongens, de Juliana tegen de Bos en Vaart. De meiden van de Bos en Vaart schreeuwen vanuit de zijlijn lekker mee. De eerste 2 goals zijn voor de Juliana, waarvan de 2e goal vanuit een vrije schop in een keer het doel haalt. Voor rust scoort de Bos en Vaart nog een goal en zo staat het 2-1. Na de 5 minuten rust geeft de Bos en Vaart meteen gas, want binnen 3 minuten staat het 2-2. Een prachtige goal vanaf de twintig meter. De Juliana laat het daar niet bij zitten en geeft meteen een tegengoal; 3-2. Vervolgens scoort de Bos en Vaart nog drie keer, zo nemen zij de voorsprong; 3-5. De laatste minuut voor het eindsignaal scoort de Juliana de laatste goal, waarop de eindstand resulteert in een 4-5 overwinning voor de Bos en Vaart. Ook de jongens van de Bos en Vaart nemen de wisselbeker mee naar school, waardoor deze school twee kampioenen heeft.

Het schoolvoetbaltoernooi wordt georganiseerd door de buurtsportcoaches van SportSupport.