Haarlem traint nu ook met elektroden

Foto: Helene Wiesenhaan

Elektrotraining, de sporttrend van dit moment, volgens een artikel in de Telegraaf op 6 april van dit jaar. In Haarlem-Zuid verzorgt [email protected] inmiddels al 3,5 jaar, 150 Bodytec EMS trainingen per week. EMS straat voor Electro Musculaire Stimulatie, de spieren worden extra gestimuleerd tijdens de training. In 20 minuten train je al jouw spieren te gelijk en intensief, de training wordt afgesloten met een bindweefsel of ontspanningsmassage. De training is niet belastend en bij knie-, schouder of rugblessures worden de oefeningen aangepast. Meestal verdwijnen of verminderen de klachten aanzienlijk. “Ik heb geen last meer van mijn rug en ik voel mij sterker, sinds ik train met elektroden”, aldus een enthousiast lid van de [email protected], Bodytec EMS studio.

De training activeert en vergroot de spiermassa en verhoogt daarmee ook het metabolisme, met een strakker en fitter lichaam tot gevolg.

Waarom is EMS training zo effectief

Met Elektrotraining kan je al jouw spieren te gelijk aanspannen door de externe puls. In de sportschool is het onmogelijk om bijvoorbeeld de biceps en de triceps op dezelfde tijd aan te spannen. Daarnaast kan je op eigen kracht slechts 40% van jouw spiervezels activeren, met EMS training kan je wel 60 tot 80% van jouw spiermassa activeren. Dit maakt de training zo efficiënt.

De trainingsmethode is effectiever dan gewone kracht- of weerstandstraining omdat:

  1. Alle verschillende soorten spieren tegelijk en in gelijk mate worden geactiveerd in plaats van alleen de spieren voor explosieve of langdurige kracht.
  2. De tegengestelden spieren ook gelijktijdig en even zwaar worden getraind
  3. De elektronische pulsen een frequentie hebben van 85 Herz per seconde. Dat is 85 x meer contractie van de spieren dan bij een conventionele training.

Hoe werkt de training

Tijdens de training krijg je een vest, armbanden, beenbanden en een bilband aan, voorzien van elektroden. Je wordt via het vest aangesloten op het Bodytec EMS station. De training duurt 20 minuten. Tijdens de training worden jouw spieren gestimuleerd door middel van elektrische pulsen van 4 seconden. De trainer zal samen met jou afstemmen welk niveau het beste aansluit bij jouw fysieke gesteldheid, wensen en eventuele beperkingen. De training is niet belastend.

Gratis uitproberen?

Geïnteresseerd in deze effectieve vorm van krachttraining? Vind meer informatie en/of boek een gratis proeftraining bij [email protected], Bodytec Haarlem via de website.

Reacties