Kathedrale basiliek St. BAVO aan de Leidsevaart zoekt dringend vrijwilligers voor ‘Klim naar het licht’

Foto: Basiliek St Bavo

U heeft er vast al veel van gezien, gelezen of gehoord, of misschien heeft u zelf al de ‘Klim naar het licht’ gemaakt via de torens van de Kathedrale basiliek St. BAVO aan de Leidsevaart.

Inmiddels is dit een razend populaire activiteit geworden. Het uitzicht over haarlem is danook betoverend!  De Koepel Kathedraal Haarlem (voorheen bekend als de Kathedrale basiliek St. BAVO) zoekt daarom dringend vrijwilligers die hen willen helpen met het in goede banen leiden van ‘Klim naar het licht’.

Na de omvangrijke restauratie is hij mooier dan ooit en hebben afgelopen week de eerste bezoekers al de kerktorens beklommen en overgestoken via de loopbrug. 

De vrijwilligers zijn hét gezicht van het evenement: 

Zij bemannen de kassa, scannen tickets en begeleiden bezoekers, in de koepel op de gewelven, in de torens én op het dak. De loopbrug tussen de toren is nog te bezoeken tot en met 31 juli. 

De openingstijden van ‘Klim naar het licht’ zijn van zondag t/m vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur (laatste shift om 16.30 uur). En zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (laatste shift om 14.30 uur, na afloop orgelmuziek). 

“Help mee voor één dag, meerdere dagen of elke week, alles is mogelijk”, aldus de organisatie.

Meer informatie en het aanmeldformulier is te vinden op de site van Klim naar het licht.

 

Reacties