Haarlem: Sportief ‘Vuurwerk Oud & Nieuw’ bij HFC EDO met walking voetbal en jong voetbaltalent

Foto: Charles Duijff

Zondag 19 mei vond het eerste HFC – EDO Oldstars Walking Football Toernooi plaats aan de Mr. Jan Gerritszlaan 2 in Haarlem Noord.

Tekst en foto’s Charles Duijff

Aan dit toernooi aan de Mr. Jan Gerritszlaan  in Haarlem deden meerdere teams mee. Ook ODIN 59 uit Heemskerk, HSV Heiloo, Assendelft, GSC/ODS uit Dordrecht waren van de partij. Daarnaast een toekomstteam samengesteld uit spelers van diverse geïnteresseerde Walking Footballverenigingen uit de regio,  RKSV Altior uit Langeraar en twee teams van HFC EDO.

Sinds de start van het in samenwerking met SportSupport Kennemerland in november 2018 opgezette Walking Football bij HFC EDO is het enthousiasme bij het vrijwilligerskader zo groot geworden, dat dit eigen Walking Football toernooi kon worden georganiseerd.

Jeugd

Voor de redactie van haarlem.nieuws.nl was het extra leuk en aandachtswaardig dat op de oostelijke helft van de voetbalvelden zeer jonge jeugd zijn/haar talent liet zien. Vandaar ‘vuurwerk tussen oud & nieuw’ waarbij de ouderen zich conform de regels van Walking Football wat rustiger mochten (volgend de regels moesten) gedragen, terwijl de jeugd als een vuurpijl over het veld ging. Bij de ouderen wat siervuurwerk dus, terwijl de jongeren mochten knallen! Oud-voorzitter van HFC EDO, Tom van Wassem, kon ondanks zijn 85 jaren het niet laten om zijn organisatorische kwaliteiten van stal te halen. Maar liefst 32 vrijwilligers heeft Tom met wedstrijdleider Ron van Nimwegen kunnen indelen om het toernooi met 8 teams tot een succes te maken. Met de jeugd bemoeiden zich anderen (lees verderop hieronder over FSA)  (hieronder Tom van Wassen met de CUP)De regels:

Een aantal van de deelnemende verenigingen heeft al ervaring opgedaan tijdens het succesvolle toernooi van Telstar op 10 april jongstleden. OldStars walking football is een voetbalvariant, afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld en niet gerend worden. Dit om blessures te voorkomen en 55-plussers de mogelijkheid te bieden tot op hoge leeftijd te kunnen voetballen. Zonder keepers wordt 6 tegen 6 gespeeld en er mogen geen slidings gemaakt worden. Ook lichamelijk contact is uit den boze. Plezier, bewegen en sociale contacten staan voorop. Walking football is in de regio Haarlem en IJmond een groeiende beweegvorm. Het toernooi dat zondag 19 mei werd gespeeld begon om 10.00 uur.  HFC EDO hoopt voor het seizoen 2019/2020 een ware Walking Football competitie van de grond te tillen. Wie meer wil weten over deze nieuwe tak van sport kan terecht bij: Ron van Nimwegen 0624707956 / [email protected] of www.hfcedo.nl.

Hieronder het team uit Heiloo met een dame als deelnemerMet ‘Langs de Lijn’…. Een enkeling houdt het bij Lying- Football. Wanneer ‘You never walk alone’ wordt gezongen gaat ie evengoed meteen naar huis…..

Dan de jeugd:

FSA staat voor Future Stars Academie. Toekomstige Voetbalsterren-academie dus. Hier wordt gewerkt aan nagelnieuwe Cruijffjes, Messies, Ronaldo’s, you name it….. Assistentie van TOP-trainers, mannen met oog voor talent en met veel geduld. De kinderen leren wekelijks nieuwe voetbaltechnieken, leren alles over inzicht in het spelgebeuren (Onder de foto’s een link naar de FB-site)

https://www.facebook.com/pg/Futurestarsacademie/reviews/?ref=page_internal

Reacties