Veelzijdig programma 2019 Haarlemse Stadsschouwburg & Philharmonie bekend

Foto: Charles Duijff

Even voelde ik hoe het is om op het podium van de Haarlemse Stadsschouwburg te staan. Zonder publiek, maar toch. Wel in het gastvrij bijzijn van directeur Jaap Lampe en zijn team.

Bovendien mocht ik genieten van een heerlijke lunch! Geen toneelstuk, een echte lunchtafel met heerlijke broodjes en alles wat daarbij hoort. Acteren niet nodig dus en ik kon me gelukkig ook niet in de tekst verslikken! Wat heeft Haarlem toch een prachtige Stadsschouwburg. Kijk je richting de balkons, dan denk je door de romantische entourage meteen aan die twee oude baasjes uit de Muppetshow…..Altijd hun humoristische commentaar klaar!  De balkonloge chique en knus tegelijk.

‘Blijf nieuwsgierig’ is de boodschap.  Hieronder directeur Jaap Lampe en zijn enthousiaste team. V.l.n.r. Liesbeth den Boer (afdeling klassiek) Jaap Lampe, Laura Marcus (toneel/cabaret) en Marion van Hapert (jongeren) Klaar voor een bruisend seizoen!De verkoop voor de voorstellingen van seizoen 2019-2020 begint op dinsdag 4 juni 2019. Lees hieronder vast over het aantrekkelijke- en veelzijdige aanbod, de hoge bezettingscijfers van beide theaters en bezoek vooral ook de website van beide theaters. U treft daar uitgebreide informatie, o.a. over de kaartverkoop (link onderaan dit artikel)

Breed draagvlak voor toneel en dans in Haarlem

In het nieuwe theaterseizoen zet Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem wederom in op een stevig toneel- en dansaanbod. Samen met de Toneelschuur startten wij de serie Dubbelspel en geven de Kids Cultuur Gids uit, om Haarlem een compleet toneelaanbod te bieden. Met de komst van programmeur Laura Marcus is er steeds meer ruimte ontstaan voor dans. Kijken we tien jaar terug dan zien we een stabiele opbouw en een mooie groei in bezoekersaantallen. Haarlem kan met recht een toneel- en dansstad genoemd worden. Naast dans- en toneelvoorstellingen staat het nieuwe theaterprogramma bomvol grote namen, experimentele producties en prachtig circus. Meer dan 360 voorstellingen zijn te bestellen vanaf dinsdag 4 juni a.s.

De cijfers op een rij

Het aantal toneelvoorstellingen, komend seizoen totaal 22, is de afgelopen 10 jaar gegroeid en vooral de gemiddelde zaalbezetting is omhooggeschoten naar 60% ten opzichte van 45% landelijk in seizoen 18-19. Bij dans gaan we komend seizoen naar 15 voorstellingen en was afgelopen seizoen de gemiddelde bezetting 76% terwijl de landelijke bezetting 52% was.

‘Blijf Nieuwsgierig!’

Met de campagne ‘Blijf Nieuwsgierig!’ wordt bestaand en nieuw publiek uitgedaagd voor het wat spannender aanbod en verrijken wij onze bezoekers met achtergronden, inleidingen en randprogrammering. Het Nationale Theater, onze vaste partner voor toneel, helpt met een speciale podcast, inleidingen en een andere manier, zoals educatieve programma’s, om toneel een podium te bieden. Wij doen hetzelfde met onze vaste partner voor dans, Scapino Ballet Rotterdam.

Vele highlights

Naast toneel en dans is er genoeg ander spannend aanbod om uit te kiezen. In de Grote Zaal van de Philharmonie is bijvoorbeeld het filmconcert ‘Wad live’ met het Noordpool Orkest en regisseur Ruben Smit voor het filmdoek en de film ‘Wad’ op het doek. En in de Stadsschouwburg komt het avondvullende spektakel ‘Trojan Wars’ van Het Nationale Theater, inclusief eten, drinken en dj’s. Het seizoen start met een van de drie internationale circusvoorstellingen Gravity & Other Myths uit Australië, met eigenwijs vernieuwend circustheater voor jong en oud. Om de kerst te vieren is het Familie Meezing Kerstconcert terug van weggeweest en voor de jaren tussen ‘onze Scrooge’ maken we een eigen kerstrevue met een talentvolle groep jonge podiumkunstenaars. Ook hebben we dit jaar vele inspirerende theatercolleges van o.a. Ruben Terlou over China. Aan grote namen zal het uiteraard niet ontbreken: Theo Maassen opent het seizoen, Claudia de Breij doet een ‘oudejaars’, Brigitte Kaandorp staat 8 dagen in onze bonbonnière en Theater Rotterdam komt weer met een nieuwe familievoorstelling

Stadsschouwburg (Wilsonsplein 23)

Philharmonie (Lange Begijnestraat 11) Haarlem

Start kaartverkoop dinsdag 4 juni 2019 vanaf 10.00 uur

Ga hier naar de website van

Theater Haarlem

 

Reacties