SchuldHulpMaatje/MoneyFit neemt voormalige Mennokapel in gebruik. 13 juni koffie-inloop

Foto:

SchuldHulpMaatje is sinds deze maand gevestigd in de Indischestraat 190 in Haarlem Noord. In de voormalige Mennokapel worden intakegesprekken gehouden, nieuwe schuldhulpmaatjes opgeleid en verschillende andere bijeenkomsten gehouden, bijvoorbeeld aan de hand van het Nibud-geldspel.

De grote wens van coördinatoren Hanneke Versluis en Corry Villari om een duidelijke plek in de wijk te hebben is hiermee in vervulling gegaan.

Het nieuwe pand van SchuldHulpMaatje/MoneyFit werd woensdag 22 mei onder grote belangstelling geopend door burgemeester Jos Wienen. Ook gaf hij het startsein voor de nieuwe website www.geldzorgenvrij.nl Wienen memoreerde hoe ingewikkeld het is om je administratie goed op orde te hebben. nu vrijwel alles gecomputeriseerd is.

Hij heeft in zijn werk gezien hoe snel schulden en andere problemen zich kunnen opstapelen. ‘Maar zeggen dat het anders moet, werkt pas als er mensen zijn die je daarbij dan ook helpen. En dát is precies wat SchuldHulpMaatje doet: je helpen voordat je in een moeras terechtkomt’, aldus de burgemeester.

́Zichtbaarder en duidelijker, zo wil SchuldHulpMaatje zijn’, stelt coördinator Hanneke Versluis. Dat gebeurt op een prettige plek waar zonder oordeel naar mensen wordt geluisterd. De gespreksruimte in de voormalige Mennokapel heeft daarom niets kantoorachtigs. Het is er huiselijk ingericht en er heerst rust. Er is gelegenheid om elkaar te leren kennen tijdens een kennismakingsgesprek. Vervolgens kan de hulpvrager – indien gewenst – aan een maatje worden gekoppeld.

De platformachtige website www.geldzorgenvrij.nl biedt veel persoonlijke verhalen, tips en de mogelijkheid om met anderen van gedachten te wisselen op het forum.

Petra de Vries, waarnemend directeur van Stem in de Stad, waar SchuldHulpMaatje onderdeel van is, is blij met het nieuwe initiatief. ‘Stem in de Stad staat voor aandacht, er voor elkaar zijn. Op deze manier kunnen we nog meer mensen helpen dan we al doen.’

Op 13 juni organiseert SchuldHulpMaatje een koffie-inloop tussen 10.00 uur en 11.30 uur. Iedereen is van harte welkom om te komen kennismaken.

SchuldHulpMaatje/MoneyFit, Indischestraat 190, Haarlem

[email protected]

Website: klik op HOME

 

Home

Reacties