Ruim 1400 deelnemers aan start van bloedhete Hugo Boss Letterenloop

Foto: Wim Meijer Fotografie

Sportievelingen van alle leeftijden uit de hele regio Kennemerland trotseren tropische omstandigheden tijdens Letterenloop door Haarlem en Bloemendaal met traditionele passage van Openluchttheater Caprera en iconische klim naar ’t Kopje.

Op de eerste tropische dag van het jaar, tevens de warmste 2 juni ooit gemeten, hebben meer dan 1400 lopers de HUGO BOSS Letterenloop voltooid. Mede dankzij extra waterposten met natte sponsen en de tuinsproeiers van inwoners van Bloemendaal en Haarlem was de loop voor alle deelnemers een groot succes.Vooraf hadden de weerdeskundigen al gewaarschuwd voor hoge temperaturen. Dat was ook de reden dat sommige sportieve evenementen werden afgelast, zoals de Marathon van Hoorn. Voor de organisatie van de Letterenloop was de warmte echter geen reden om af te zien van de plannen. Allereerst omdat de maximale afstand van 10 kilometer toch van een heel andere orde is dan een marathon (42,195 meter) en tevens omdat de langste afstand al relatief vroeg (10.00 uur) stond gepland.Hoofdonderdeel van de Letterenloop was weer de 10 kilometer met een extra lus doorOpenlucht theater Caprera en de beklimming van ’t Kopje van Bloemendaal, die op zichzelf weer een ‘wedstrijd in een wedstrijd’ vormde met een extra prijs voor de dame en de heer die als snelste de beklimming voltooide.

10 kilometer
Winnaar van de 10 kilometer bij de heren werd Lucas Nieuweboer, die 31 minuten en 20 seconden nodig had om de finish op IJsbaan Haarlem te bereiken, op 19 seconden gevolgd door Shaun Diem. De derde plaats ging naar Christiaan Bosselaar (33.33 m.)Bij de dames was het Hanna Olbrond die in een tijd van 37 minuten en 43 seconden als eerste de finishlijn passeerde. Ingrid Klaasse werd tweede in 40.31 minuten en Jolijn Swager, winnares van de Letterenloop in 2018, derde in 41.19 minuten. Overigens was dat nog altijd 34 seconden sneller dan haar winnende tijd van vorig jaar.

Ling en Queen
Overigens viel Jolijn dubbel in de prijzen, want met haar snelste beklimming werd zij uitgeroepen tot ‘Queen van ’t Kopje’ naast ‘King’ Daan Oppenhuis.Tijdens de 5 kilometer toonden Jay Sauer en Jessie Geel zich als de sterksten. Jay Sauer ging bij de mannen al na 16.53 minuten ‘door het lint’, op 8 seconden gevolgd door Joey Hendriks en nog 16 seconden later door Matthijs Wiggers.Jessie Geel had exact 19 minuten nodig voor haar 5 kilometer, waarmee ze ruim afstand nam van haar volgers. Eva Cornet kwam als tweede binnen na 20.22 minuten en Kirsten Jochems werd derde in 20.51 minuten.Jeugdlopen
Jong geleerd, oud gedaan! In ieder geval is er in de regio Haarlem volop jeugdig hardlooptalent. Dat bleek tijdens de KidsRun over respectievelijk 1500 meter (voor jeugd van 6 tot en met 12 jaar) en 800 meter (3 tot en met 5 jaar)De 1500 meter werd bij de jongens gewonnen door Boas Smits in 5.43 minuten en bij de meisjes door Lilian van der Ent die slechts 12 se 5.55 minuten.

Bij de allerjongsten op de 800 meter gingen Cas Groothuisjes (4.02 minuten) en Lyzz Joosten (4.34 minuten) met de grootste bekers naar huis. De Julianaschool kwam als winnaar bij de scholen uit de bus. Deze school kreeg van boekhandel De Vries Van Stockum een mooi boekenpakket.

Hieronder een foto-impressie van de Letterenloop 2019
Kijk voor drie zeer uitgebreide (downloadbare) fotoseries op de Facebookpagina van Haarlem.Nieuws.nl 

Reacties