Spaarne Gasthuis zowel binnen als buiten rookvrij

Foto: Wim Meijer Fotografie

Met ingang van 1 oktober 2019 is het Spaarne Gasthuis een rookvrij ziekenhuis. Dit betekent dat er niet alleen binnen in de gebouwen niet mag worden gerookt, maar dat ook roken op de buitenterreinen van het ziekenhuis niet meer is toegestaan. Het rookverbod gaat in op 1 oktober.

Rookvrije generatie
Het Spaarne Gasthuis is een zorginstelling. Daar hoort een gezonde levensstijl bij, dus rookvrij voor zowel onze patiënten als medewerkers. Het ziekenhuis wil hierin een voorbeeldfunctie hebben. Het Spaarne Gasthuis sluit met ‘rookvrij’ aan op de maatschappelijke trend waarbij steeds meer organisaties het roken uitbannen. Het ziekenhuis onderschrijft hiermee de intentieverklaring ‘Maak de zorg rookvrij’ en wil de weg vrijmaken voor een rookvrije generatie.

Stoppen met roken
Patiënten en medewerkers die met roken willen stoppen krijgen in aanloop naar 1 oktober van het Spaarne Gasthuis informatie over hoe zij dit kunnen aanpakken en bij wie zij daarvoor terecht kunnen. Het is de eigen verantwoordelijkheid of een roker wil stoppen.

Richting 1 oktober
Het Spaarne Gasthuis verwijdert in aanloop naar 1 oktober alle rookpunten. Op de ziekenhuisterreinen komen borden te staan die aangeven dat het een rookvrij ziekenhuis is. Op de website www.spaarnegasthuis.nl/rookvrij staat binnenkort meer informatie.

Reacties