Leonardo da Vinci in Teylers Museum genomineerd voor Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019

Foto: Wim Meijer Fotografie

De succesvolle tentoonstelling met tekeningen van Leonardo da Vinci, die van oktober 2018 tot begin januari 2019 te zien was in het Teylers Museum in Haarlem is genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019.

Voor deze verkiezing van de beste tentoonstelling van het afgelopen culturele jaar bepaalde een vakjury de top 10. Nu is het aan het publiek om de winnaar te kiezen. Het Haarlemse museum hoopt dan ook dat een ieder die heeft genoten van de tentoonstelling zal stemmen op Leonardo! Dat kan tot 1 oktober via www.tentoonstellingsprijs.nl.
Leonardo da Vinci
“Zelfs na 6x hier te komen, blijft de tentoonstelling nog steeds verrassen,” schreef een bezoeker in het gastenboek. Leonardo da Vinci was de eerste grote tentoonstelling in Nederland met echte tekeningen van Da Vinci. Nooit eerder waren zoveel originele Da Vinci-tekeningen in Nederland bijeen, waaronder drie voorstudies voor Het Laatste Avondmaal. Spectaculair was ook de ruimte met een levensgrote replica van dit werk, gecombineerd met een net zo grote geschilderde kopie van dit werk uit ca. 1530.

Omdat Leonardo niet alleen kunstenaar was, maar ook een grenzeloos nieuwsgierig uitvinder en onderzoeker, paste deze tentoonstelling natuurlijk perfect bij Teylers, Museum van de Verwondering. Het museum trok met Leonardo da Vinci een recordaantal van 101.149 bezoekers.

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs
De verkiezing is georganiseerd door Museumtijdschrift, het grootste kunsttijdschrift van Nederland, in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vrije Academie. Het winnende museum wordt vrijdag 18 oktober bekendgemaakt en ontvangt € 10.000.

Reacties