Haarlem: Open Monumentendagen zaterdag 14 september 2019 een zonnige start

Foto: Charles Duijff

Zaterdag 14 september 2019 was de eerste van twee Open Monumentendagen, waarbij vele gebouwen en instellingen vrij toegankelijk zijn voor publiek. Zondag de 15e september een herkansing. Link website Haarlem over de Monumentendagen onderaan dit artikel.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting

De redactie van Nieuws.nl bezocht de Philharmonie, de Toneelschuur, de BAVO-kerk op de Grote Markt en Het Dolhuys op de Schotersingel. Het Dolhuys was alleen zaterdag toegankelijk en is dus zondag gesloten.

Aangekomen op het Klokhuisplein was ik getuige van volle terrassen en veel belangstellenden die richting de Philharmonie en de Toneelschuur gingen. Op een terras aan de Rivier Vischmarkt traden de Amstel Rivier Singers op. Dit dameskoor uit Amstelveen bestaat 25 jaar en treedt zaterdag 26 oktober 2019 vanwege dat jubileum op in de Schouwburg van Amstelveen, aanvang 20.00 uur en entree 19,50 euro. Hieronder een filmpje met een live gezongen nummer uit hun repertoire.

Zo ging ik extra vrolijk richting de Philharmonie…In de foyer van de Philharmonie gaven diverse acteurs, (toneel)groepen en artiesten een voorproefje van hetgeen zij het komende seizoen voor het publiek in petto hebben……Buiten bij de ingang werd ik al verwelkomt door twee actrices…Eenmaal binnen…..Four Drags maar deze middag gelukkig nog geen funeral…..Die houdt u tegoed….Het Kinder Kerstkoor zal de 24e december zingen in de Philharmonie. Ze namen de aanwezigen vast mee naar de sfeer van De Grote Kerstrevue (zie ook Filmpje)

Er was ook ruimte voor liefdeslessen in het Liefdes-college Kinderen konden zich laten schminken Ook de Grote Zaal van de Philharmonie was opengesteld voor publiek Het orgel werd nu en dan bespeeldMen kon terecht bij de Kassa en andere service-loketten Hieronder het programma in de Philharmonie voor zondag de 15e september 2019 Naast de Philharmonie bevindt zich de Toneelschuur. Ook daar voorproefjes van programma’s in het komende seizoen en ook buiten muzikaal vertierSnel nog even naar de BAVO-kerk op de Grote Markt. Dit blijft een imposante belevenis Het Dolhuys aan de noordkant van de Schotersingel wordt gerenoveerd. Bron gemeente Haarlem: Het Dolhuys is gevestigd in het voormalige Pest-, Dol-, en Leprooshuis van de stad Haarlem. Het pand heeft 700 jaar lang onderdak geboden aan mensen die buiten de maatschappij vielen. Nu doet het gebouw dienst als museum van de geest. Het Dolhuys-complex is toe aan renovatie. De gemeente Haarlem is eigenaar van het gebouw en zal werkzaamheden uitvoeren om de fysieke conditie op peil te brengen en noodzakelijke aanpassingen door te voeren voor logistieke en facilitaire functies die passen bij een hedendaags cultureel instituut. Daarnaast wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om het museum volledig opnieuw in te richten. Hieronder enkele foto’s van de openstelling op zaterdag 14 september, waarbij rondleidingen plaatsvonden.  Zondag 15 september blijft het Dolhuys gesloten voor publiek.

meer info Monumentendagen klik op

Haarlem

Reacties