Haarlem: Koninklijke onderscheiding voor Jan Gerritsen

Foto:

De heer J.H. (Jan) Gerritsen (65) is vanmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Jos Wienen reikte hem woensdag 18 september de bijbehorende versierselen uit in het kantoor van Gerritsen Industrie BV, Hendrik Figeeweg 1-M2 in Haarlem. Voor de heer Gerritsen kwam deze Koninklijke onderscheiding volkomen als verrassing.

Het kantoor in de Waarderpolder was voor deze gelegenheid feestelijk versierd, er was een DJ en er waren overheerlijke hapjes en drankjes. De genodigden genoten zichtbaar Omstreeks 17.30 uur maakte Jan Gerritsen onder luid applaus zijn entree, toen nog niets vermoedend van het bezoek van burgemeester Wienen..Kort na binnenkomst werd de heer Gerritsen toegesproken door de Haarlemse burgemeester Jos Wienen….Met veel belangstelling volgden de gasten de lovende woorden van de burgervader Burgemeester Wienen reikte vervolgens de Koninklijke onderscheiding uitNatuurlijk nam ook Jan Gerritsen zelf het woordJan Gerritsen dankt zijn Koninklijke onderscheiding aan zijn langdurige belangeloze inzet voor de veiligheid en de kwaliteit van het Haarlemse bedrijventerrein de Waarderpolder.

Hij was voorzitter van de Stichting Collectieve Beveiliging Waarderpolder. Dankzij de inzet van dit samenwerkingsverband behaalde de Waarderpolder als eerste bedrijventerrein in Nederland het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Jan Gerritsen was tevens bestuurlijk actief voor de Stichting Parkmanagement Waarderpolder en de Bedrijven-investeringszone Waarderpolder.

Mede dankzij de inzet van deze samenwerkingsverbanden staat het Haarlemse bedrijventerrein hoog op verschillende kwaliteitslijstjes. De Waarderpolder werd in 2009 verkozen tot het beste geherstructureerde bedrijventerrein van Nederland. In 2015 volgde de benoeming tot beste bedrijventerrein van de Metropool Regio Amsterdam. Met zijn grote belangeloze inzet voor de Waarderpolder droeg Jan Gerritsen nadrukkelijk bij aan dit resultaat.

Namens de redactie van Haarlem.nieuws.nl feliciteer ik hem van harte met de verdiende onderscheiding. Hieronder nog enkele foto’s van de bijeenkomst

Reacties