Haarlem: Grootste Band van Nederland gaat definitief door dankzij sponsor

Een flinke sponsoring van Swinkels Family Brewers, brouwer van o.a. Bavaria pils, maakt de derde editie van De Grootste Band van Nederland (DGBVN) op 7 juni 2020 mogelijk. 500 muzikanten zetten op de Botermarkt in Haarlem een miniconcert neer met nummers die geheel in het teken van vrijheid staat.

75 jaar vrijheid

Het is immers 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. En in 2020 viert Haarlem 775 jaar stadsrechten. Dat wil de DGBVN vieren.

Arwin Schreuders, accountmanager horeca van Swinkels Family Brewers is enthousiast: “De Botermarkt is een van de mooiste pleinen in Nederland. Er kan wat ons betreft veel meer gebeuren op dit plein. Daarom ondersteunen wij een initiatief als De Grootste Band van Nederland. Dat grijpen we aan om samen met de ondernemers de Botermarkt op de evenementenkaart te zetten.”

Enthousiaste ondernemers op Botermarkt

De accountmanager horeca van Swinkels Family Brewers heeft zich binnen de organisatie hard gemaakt om de Grootste Band van Nederland financieel en organisatorisch te ondersteunen. “Dit evenement kan alleen maar neergezet worden met hulp en geld van enthousiaste bedrijven en ondernemers.  En die zijn op en rond de Botermarkt voldoende aanwezig. Het is voor ons van Swinkels Family Brewers belangrijk dat de ondernemers van de Botermarkt eens in het zonnetje gezet worden,” aldus Schreuders.

De ondernemers op de Botermarkt kijken nu al uit naar het concert in juni volgend jaar. Helma Vinke van café De Roemer krijgt het evenement voor haar deur. “Ik ben zelf geen muzikant, maar kan wel genieten als mensen muziek maken. En dan de hele Botermarkt vol enthousiaste muzikanten! Stiekem droom ik ervan dat iedereen na afloop tegelijk een toast brengt met ons bier in de hand. Dat zou toch prachtig zijn!”

Ook uitbater Bonnie Godlieb van café De Gooth reageert vol lof over de actie. “Ik ben nu 33 jaar met mijn café De Gooth aan de Botermarkt gevestigd, het mooiste pleintje van Nederland. Dus ja, ik ben wel trots op dat de Grootste Band van Nederland hier bij ons te gast is.” De caféeigenaar is zelf ook behoorlijk muzikaal en heeft zijn eigen percussie. “Als het nog lukt op die dag, dan speel ik zelf ook graag mee,” lacht hij.

Eerdere edities

Twee eerdere edities zijn eraan voorafgegaan; een in 2016 en de laatste in 2017. Vanwege de hoge kosten die de productie met zich meebrengt, is na de tweede editie besloten om geen nieuwe meer te produceren. Maar nadat in maart van dit jaar de videoclip van ‘Rockin’ In A Free World’ van De Grootste Band Van Nederland uit 2016 ineens op een onverklaarbare manier viral ging, is het bij de organisatie en veel ‘bandleden’ weer gaan kriebelen. De clip nadert op dit moment de miljoen views.

Reacties van over de hele wereld

Dankzij een enorme financiele en organisatorische impuls van Swinkels Family Brewers kan de derde editie doorgaan. Arwin Schreuders: “Ik begreep dat de organisatie aanmeldingen kreeg van over de hele wereld. En ook ontzettend veel verzoeken om een derde editie. Toen wij van Swinkels Family Brewers daarover hoorden, maar ook dat er een gat in de begroting was, vonden we dat we ons hiervoor moesten inzetten.”

Aanmelden om mee te doen

Er kunnen in totaal 500 muzikanten meedoen. Drummers, blazers, zangers, gitaristen, en toetsenisten. De aanmeldingen zijn bijna vol. Muzikanten die nog willen meedoen, of meer informatie willen, kunnen zich aanmelden op de website van De Grootste Band van Nederland: Klik op HOME

Home

 

Reacties