Gezellige- en knusse maanden weer voor de deur

Foto: Charles Duijff

Nu november weer nadert maken steden en dorpen zich op voor de feestdagen. De feestverlichting wordt aangebracht en in de supermarkten zijn de kruidnoten al volop aanwezig. Verlangt u er ook naar?

Tekst en foto’s Sinter Charles Duijff Klik vooral op een foto voor uitvergroten….

Donderdag 31 oktober 2019 griezelen met Halloween….MMJA HAH HEH HEAH. (foto Pixabay) De 11e van de 11e snoep ophalen met feestelijk verlichte lampionnen… Sint Maarten, de koeien hebben staarten…. Geen mandarijnen mevrouw, we willen een Mars of een Milky-way. Poetsen jullie je tanden goed? Onze tanden? hoe komt u dan aan dat gebit oma? Zou de goede Sint nog komen? Ik ga er wel vanuit en met traditionele pieten s.v.p. Bij die roetveeg-knapen herken ik George en Dirk…en kijk daar loopt Sonja. Dat is geen Zwarte Piet, dat is Piet van Dam, onze buurjongen….Dit is de Kruisweg in elk geval. Bij Sint is het kruis niet weg gelukkig….Stiekem dromen we van sneeuw met de kerst. Vorig jaar zag het Stadhuis op de Grote Markt er even zo uit….Maar meestal ziet de Grote Markt er zo uit helaas….alhoewel helaas…het blijft een plaatje2 x een ‘Grote Markt’Voor een eigen gemaakte Kerstkaart moest je in 2018 op het Spaarne zijn. Met een beetje geluk dan he. Een paar uur later was alle wit weer weg….Jaarlijks voel ik me in Haarlem behalve Charles Duijff ook ‘Charles Dickens’Heee Kerstman….ouwe snoeper !!

Veel mooie versierselen, maar smaken verschillen…. De natuur toont altijd vertederend bij een wintertafereel…. Ach het is gewoon een kwestie van duimen….wie weet komt het dan zo maar goed dit jaar….met die witte Kerst bedoel ik dan he…. Veel voorpret vast!

Reacties