Theater Circus Hakim: Bringing the best blues to you for 35 years

Foto: Farmer John

Op vrijdag 1 november vindt er een show plaats in de ‘Haarlemse Blues Club’, gesitueerd in Theater Circus Hakim. De deuren openen om 20:30 en de show begint om 21:00.

Tekst en foto aangeleverd door Haarlemse Blues Club

Sugar Ray and the Bluetones is een zeer gewilde band van internationale allure. Elke muzikant in deze band – die overigens al 35 jaar (!) grote podia over de hele wereld platspelen – heeft een uitzonderlijke staat van dienst. Amper twee jaar geleden werd deze band nog genomineerd voor maar liefst 10 Blues Music Awards in de Verenigde Staten. Zij zijn in staat moeiteloos urenlang achter elkaar originele nummers te spelen maar gaan een goede interpretatie van een bluesklassieker zeker niet uit de weg.

Sugar Ray Norcia (rechts op de foto) is een begenadigd zanger met een passie voor vele genres binnen de Amerikaanse rootsmuziek. Rhythm & Blues is hem met de paplepel ingegoten; ballads zingt hij met het grootste gemak en alles is gewoon in de roos. Geen gebrul, maar een rasechte no-nonsense blues- en soulzanger. Daarnaast speelt hij ook fantastisch harmonica waarmee hij nummers siert. En geloof me, dit is niet iets wat hij ‘erbij’ doet; hij speelt de sterren van de hemel. Deze man behoort tot het hoogste segment in zijn categorie.

Michael ‘Mudcat’ Ward is een echte bassist. Een cool cat. Geen poespas, geen trucjes, maar gewoon een hele dikke, zompige en diepe groove neerleggen voor alles en iedereen die hij begeleidt. Samen met drummer extraordinaire Neil Gouvin vormt hij de ritmesectie voor deze fantastische groep. Neil is één van de gaafste drummers die we kennen en staat bekend om zijn geweldige swing, drive en waar nodig vuur vanachter de drumkit. Neil is al sinds de middelbare school samen met Sugar Ray Norcia op het podium te vinden en u kunt begrijpen dat deze mannen geweldig op elkaar zijn ingespeeld.

En dan, last but certainly not least: Charles Baty (links op de foto), wellicht beter bekend als ‘Little Charlie’. Wat te zeggen over deze man.. Little Charlie is werkelijk van zoveel markten thuis. Hij is een ervaren rot in het vak, een expert zou je kunnen zeggen. Moeiteloos weet hij rootsmuziek uit alle hoeken van de Verenigde Staten uit zijn gitaar te toveren. Niet alleen dat, hij beheerst zijn instrument zo goed dat hij er al decennia lang zijn unieke eigen interpretatie aan toevoegt; al is hij niet vies van een mooie Charlie Christian quote, of noem nog eens iemand.. Little Charlie is origineel bandlid van Little Charlie & the Nightcats; een groep uit hetzelfde schap klasbakken die inmiddels verder is gegaan onder de naam Rick Estrin & the Nightcats. Nu is Little Charlie fulltime-member van Sugar Ray and the Bluetones en wij zijn ongelooflijk blij dat hij erbij is op 1 november!

 

 

 

Reacties