Tuincentra presenteren Kerstshows: Dwalen in een sprookjesland

Foto: Charles Duijff

Tuincentra overal in de regio presenteren met trots hun Kerstshow 2019. Hoewel Sinterklaas nog moet komen, een goede zet van deze creatieve ondernemers. Immers, de kerstartikelen zijn de laatste jaren zo groot in verscheidenheid geworden, en zo prachtig, dat ook Sinterklaas ze heeft toegevoegd aan zijn cadeautjes-assortiment!

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande foto’s voor uitvergroting)

Sommige mensen vinden het maar niets, vaak in augustus al pepernoten in de schappen van de supermarkten. Voor de grote bedrijven, maar ook de midden- en kleinbedrijven en toeleveranciers een logische actie, een economisch belang. Immers de schoorsteen moet blijven roken. Dat vindt Sint dan weer minder, want een rokende schoorsteen levert veel roet en daardoor worden de zwarte pieten te snel pikzwart, terwijl de goedheilig man steeds meer wordt gedwongen het met roetveegpieten te doen. Wat betreft de tuincentra, die zijn ook al maanden met de voorbereiding van hun Kerstshows bezig. Een medewerker van ‘Global Garden’ in Zwaanshoek, waar ik deze foto’s heb genomen, vertelde me dat het opbouwen van de Kerstshow meestal zo’n 6 weken in beslag neemt. Het zijn ware kunstwerken die worden opgebouwd.Tuincentra worden het hele jaar goed bezocht. De grote verscheidenheid in artikelen in de centra,  een assortiment dat allang niet meer uit alleen maar planten en gereedschap voor de tuin bestaat, maakt dat mensen de tijd nemen voor een bezoek aan de vaak mega grote hallen van zo’n centrum. Men kan er bijvoorbeeld ook lunchen en drankjes consumeren, dus waarom zou je er niet een dagje uit van maken? Deze periode van het jaar, aan de vooravond van de feestdagen, is het bij uitstek genieten in de meeste tuincentra. Dat geldt voor mij in elk geval. Ik keek mijn ogen uit! De verscheidenheid in kleuren maakt dat er voor iedere ‘smaak’ zeer veel te koop is. Er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan de fraaiste kerstdecoraties.

Maar waar het gaat om versierselen voor de kerstboom is er ook voor de smallere beurs voldoende keus.Maakt u ook een ‘Droomvlucht’-voorstelling in uw woonkamer? Een beetje de Efteling thuis?De wijze waarop de -ik noem het ware kunstenaars- de ruimten hebben ingericht, maakt dat bezoekers intens genieten van alle pracht. Er bestaan natuurlijk mogelijkheden om op de foto te gaan bij sommige creaties… Zwaanshoek…dus vanzelfsprekend zwanen… Op deze manier kunt u zelf uw digitale kerstwens of traditionele kerstkaart maken…..Hieronder nog enkele voorbeelden van variaties in kleur

Genoeg plafond-decoratie ook…. Love is called
My old piano
I have a ball
With my old piano (song Diana Ross)De balkon-scene Just call me angel of the morning…angel….of moet ik schrijven ‘Heaven must be missing an angel?’…..

 

Reacties