Voor Sint Maarten moet je in Haarlem zijn!

Foto: Charles Duijff

Haarlem is onaantastbaar koploper is op de Sint Maartenkaart. Dit is een digitale kaart binnen de buurtapp Nextdoor waarop men kan aangeven of kinderen welkom zijn om aan te kloppen voor snoep of fruit tijdens het Sint Maartenfeest op 11 november.

Haarlem is met maar liefst 4 buurten vertegenwoordigd in de Sint Maarten – buurten – toptien van de Nextdoor-app.

Omdat de app bijna in heel Nederland gebruikt wordt (6500 buurten in NL zijn aangesloten, die 95% van de huishoudens bestrijken) geeft de kaart een goed beeld van de beste plekken om Sint Maarten te vieren in Nederland. Ook kunnen kinderen en hun ouders via de kaart hun route langs de deuren uitstippelen.

Op dit moment zijn dit de buurten in Nederland waar Sint Maarten het grootst gevierd wordt (maar dat kan in de komende week natuurlijk nog veranderen):

  1. Haarlem – Houtvaartkwartier
  2. Haarlem – Planetenwijk
  3. Haarlem – Bomenbuurt
  4. Aalsmeer – Oosteinde
  5. Almere – Stripheldenbuurt
  6. Emmen – Parc Sandur
  7. Zaanstad – Parkrijk
  8. Haarlem – Indische buurt Zuid
  9. De Bilt – Bilthoven-Noord
  10. Lelystad – De Landerijen

Op 7 november wordt bepaald wat definitief de 10 beste plekken in Nederland zijn om het Sint Maartenfeest te vieren en welke buurt het grootste feest heeft. Omdat Haarlem nu met 3 buurten op kop loopt is de kans groot dat het feest daar het grootste is en daar gaat Nextdoor langs om het feest nog specialer te maken.

Reacties