Charlot wint eerste voorronde Rob Acda Award

Foto: Ton van Steijn

Gisteravond vond in het Patronaat in Haarlem de eerste voorronde plaats van de 25e editie van de Rob Acda Award. Op het podium van de kleine zaal van Patronaat Löna, Kendolff, Charlot, The Lyrical Twins en No Leads, waarbij uiteindelijk Charlot als winnaar uit de bus kwam.

De jury was uiterst lovend over de eerste finalist. “Deze band brengt gelijk sfeer. Wat een goede uitstraling en presentatie. De nummers hebben artistieke ambitie”. Als runner-up wees de jury Löna aan. “De avond duikt gelijk de diepte in met deze intrigerende zussen. Goed dat jullie heftige thema’s niet schuwen. Het gaat écht ergens over.” Kendolff ging naar huis met de welverdiende publieksprijs.De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies, Begane grond), Wouter Groenhart (Rubbermade, Daisy Bell), Demi van Wollenberg (3voor12 Noord-Holland), Thom Lich (Patronaat) en Matthijs Koster (Baptist).

De tweede voorronde is donderdag 12 december met 3 Point Landing, Catwise, Edwin Danks, Melle en Minor Citizen. De finale is op 16 april in de grote zaal van Patronaat.De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Naast een uitgebreid prijzenpakket zullen de deelnemers ook veel begeleiding krijgen in de volgende stappen van hun carrière. Meer informatie is te vinden op: www.robacdaaward.nl.

Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie gemaakt door fotograaf Ton van Steijn.

Reacties