Schaakgrootmeesters Giri en Van Foreest bezoeken Philips Stadion

Foto: Tata Steel - aangeleverd

Aan de vooravond van het Tata Steel Chess Tournament bezochten grootmeesters Anish Giri en Jorden van Foreest vandaag het Philips Stadion in Eindhoven voor een Meet and Greet met schaakliefhebbers.

Op donderdag 16 januari spelen ze daar met de Tata Steel Masters, waaronder wereldkampioen Magnus Carlsen, de 5e ronde van het ‘Wimbledon van het schaken’. De grootmeesters maakten een praatje, speelden wat partijtjes schaak met een aantal jeugdige bezoekers en gingen met bezoekers op de foto. Vanuit heel de wereld wordt er belangstellend uitgekeken naar de 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament. Gaat wereldkampioen Carlsen weer met de hoogste eer strijken of gaat Giri als eerste sinds Jan Timman er met de prijs vandoor? Of gaat het jonge supertalent uit Iran, Alireza Firouzja (16), voor een enorme verrassing zorgen?

De 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 10 tot en met 26 januari 2020. De grootmeesters trekken traditiegetrouw ook weer het land in. Op donderdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters in het kader van Chess On Tour hun 5e ronde in het Philips Stadion in Eindhoven. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Reacties