Met man en macht werken aan nieuw winkelcentrum Schalkstad

Foto: Wim Meijer Fotografie

De bouwput is inmiddels al niet meer alleen een put. Langzaam maar zeker is de weg naar boven gevonden en beginnen de eerste contouren zichtbaar te worden van het nieuwe winkelcentrum waarvoor de naam Schalkwijk niet langer de lading dekt en wat dus als Schalkstad de toekomst in zal gaan.

Sinds september 2018 wordt er al hard gewerkt op wat bijna 50 jaar lang het parkeerterrein was van het ‘oude’ winkelcentrum. Hard werken aan een nieuw winkelcentrum met maar liefst 156 appartementen, 6500m2 winkels/commerciële ruimtes en een bioscoop met 900 zitplaatsen.De bedoeling is dat het nieuwe winkelcentrum al in de zomer van 2021 de deuren kan openen. Dat lijkt ambitieus voor een zo groot project, maar als we zien hoe snel de bouwwerkzaamheden in de eerste vier maanden vorderen (wellicht met dank aan het milde winterweer) dan lijkt ’t zeker haalbaar.

Haarlem.Nieuws.nl maakte vandaar weer een rondje langs de bouwplaats en geeft daarmee een inkijkjes in de ontwikkeling van wat straks het gedroomde winkelcentrum van de Muggenstad wordt.

Reacties