Mevrouw van der Bijl van Zwol uit Haarlem 100 jaar

Foto: Charles Duijff / Pixabay

Op woensdag 12 februari 2020 werd mevrouw G. van der Bijl van Zwol, woonachtig in het Haarlemse Woonzorgcentrum Schalkweide, 100 jaar oud.  Locoburgemeester Merijn Snoek kwam de 100-jarige persoonlijk feliciteren.

tekst en foto’s Charles Duijff

Mevrouw van der Bijl werd in 1920 geboren in Rotterdam en komt uit een gezin met tien kinderen, waarvan er drie nog in leven zijn. Zij woonde met haar inmiddels overleden echtgenoot in Rotterdam op loopafstand van het Fijenoord voetbalstadion. ‘Ze kon thuis horen wanneer er een doelpunt werd gemaakt’ vertelt haar dochter. Zij trouwde ook in Rotterdam gedurende de oorlogsjaren (1943). Haar echtgenoot werkte toen verplicht in Duitsland en kreeg drie dagen verlof voor de huwelijksvoltrekking. Mevrouw van der Bijl heeft een dochter, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. (hieronder de 100-jarige met locoburgemeester Merijn Snoek)Mevrouw van der Bijl woont pas ruim drie jaar in Haarlem. Zij kwam in Rotterdam ten val en vanuit het ziekenhuis moest naar een zorgcentrum worden gezocht. Weliswaar had mevrouw niets gebroken, maar ze had wel veel kneuzingen opgelopen en zij kon niet langer zelfstandig wonen. Voor haar dochter, die in Osdorp bij Amsterdam woont, werd gelukkig onderkomen in Woonzorgcentrum Schalkweide aan de Floris van Adrichemlaan in Haarlem gevonden. (Hieronder naaste familie van de 100-jarige. V.l.n.r. Haar kleinzoon en partner, haar dochter, de jarige, haar schoonzoon en Merijn Snoek)Mevrouw is nog helder van geest. Ze is wel doof en communiceert met behulp van tekst die voor haar wordt opgeschreven. Antwoorden kan ze uiteraard nog wel.

De redactie van Haarlem.nieuws.nl feliciteert de jarige en alle betrokkenen van harte met het bereiken van deze hoge leeftijd.

Reacties