Foodtruck Giomara op parkeerplaats tegenover Bokkedoorns

Foto: LOL Media

Twee Zandvoortse ondernemers gaan binnenkort met hun foodtruck Giomara beginnen op de parkeerplaats tegenover restaurant De Bokkedoorns. Beiden vertellen over het hoe en waarom.

Wandelen in het duingebied

Waar vroeger nog een snackkar stond, is nu al jaren slechts een parkeerterrein voor mensen die komen wandelen in het duingebied. Vanaf 1 maart komt daar verandering in. Er komt weer leven in de brouwerij. Zandvoorters Giovanni en Tamara blazen het gebied nieuw leven in met hun eetgelegenheid op wielen, Foodtruck Giomara Food & Drinks. Komt dat zien en vooral proeven, in het weekend van 29 februari en 1 maart is de grote opening. De foodtruck staat op het parkeerterrein tegenover de ingang van restaurant De Bokkedoorns aan de Zeeweg in Overveen.

Giovanni en Tamara voor hun foodtruck

Verse producten

Een foodtruck waar verse producten vervaardigd van lokale leveranciers worden verkocht. Streetfood als pizza’s, hamburgers, sandwiches en friet met o.a pulled pork of jackfruit en koffie voor mensen die op doorreis zijn of als je nergens naartoe hoeft, lekker zitten op het terras.

Geen onbekenden in horecabranche

Giovanni is 46 jaar en geen onbekende in de horecabranche in Zandvoort. Hij heeft zijn sporen verdiend als chefkok bij diverse etablissementen in de regio en als freelance kok door heel Nederland. Tamara is ook geen onbekende. De 41-jarige Zandvoortse heeft jarenlang in de keuken en bediening gewerkt bij Café Neuf. Het stel is ambitieus en enthousiast en vastberaden om de foodtruck genaamd Giomara Food & Drinks tot een succes te maken.

Eerlijk en puur

De formule is simpel, goed eten, puur en vers voor een eerlijke prijs. ,,Het is een droom die uitkomt,” zegt Tamara. Haar ogen glinsteren als we het hebben over de Foodtruck. ,,Giovanni had deze plek al geruime tijd op het oog. We wisten dat er al jaren geen horecagelegenheid meer staat. Er zijn daar vele mooie wandel en fietsroutes. Voor ons dus de ideale plek om met Giomara food & drinks te staan, dus zijn wij gaan informeren en hebben een plan van aanpak gemaakt”, vertelt Tamara.

Investeren in twee trucks

,,We investeren in twee trucks. Een vaste op locatie en één waarmee we op festivals en evenementen gaan staan. Die laatste kan ook gehuurd worden voor feesten en partijen “, vertelt Tamara verder. Binnen enkele maanden hadden we de vergunningen rond en de erfpacht geregeld. Vanaf maart gaan we daar dagelijks staan. ..Als je alleen al ziet hoeveel mensen er dagelijks komen om te wandelen, dat is niet normaal. Laat staan op een heerlijk zomerse dag.” vertelt Giovanni.

Duurzaam

Op het gebied van duurzaamheid blijft het stel niet achter. ,,We gebruiken milieuvriendelijke verpakkingen en alles is recyclebaar. Daarnaast presenteren wij ook ‘vegan’ foods. Het frituurvet dat we gebruiken is ook 100% plantaardig en bevat geen allergenen. Wij houden ons aan de spelregels ‘Verantwoord Frituren’ die o.a. Zorgen voor onze heerlijke krokante goudgele frites”, zegt het stel.