Tentoonstelling Haarlem Zuidwest ivm ontwikkelingen spoorzone

Foto: Urban Sync, aangeleverd

De tentoonstelling ‘Zuidwest, wonen en werken langs de lijn’ vertelt het verhaal van de wijk Zuidwest in Haarlem en heeft vorig jaar als onderdeel van de serie Wijk te Kijk gehangen in het ABC Architectuurcentrum.

Vanaf 24 februari is deze tentoonstelling te zien in de wijk zelf. Het vertelt over de toekomstplannen, de recente toevoegingen en de historie van de wijk Zuidwest. In de wijk staat ontzettend veel op stapel, de gehele zone rond het spoor zal (her)ontwikkeld worden tot een nieuw woon- en werkgebied. In het kader van die ontwikkelingen zijn gemeente, ontwikkelaars en stadmakers bezig met de manier waarop de nieuwe spoorzone het best ingevuld kan worden. Daarbij is het belangrijk om ook de geschiedenis van de wijk in ogenschouw te nemen en als startpunt te gebruiken voor de nieuwe ontwikkelingen.

Vanaf 24 februari tot 21 maart is de tentoonstelling te zien in de Pelgrimkerk, Stephensonstraat 1.  Openingstijden zijn: ma t/m vrij 10:00 – 16:00, maandag & woensdag 19:30 – 21:30 en zaterdag 11:00 – 16:00.Bezoekers worden gevraagd om actief bij te dragen aan de tentoonstelling middels interactieve vragen. De antwoorden op deze vragen worden gebruikt als input voor de planvorming voor de spoorzone. Met behulp hiervan worden behoeftes en de belangrijkste thema’s benoemd. Deze opgehaalde informatie komt terug in een reeks co-creatie sessies en stadmakersactiviteiten in de komende jaren. De co-creatie sessies zullen in de vorm van bijeenkomsten zijn, waar je je voor kan opgeven vanaf 7 maart. Op deze manier komt een gesprek op gang over de wensen, zorgen en toekomstdromen rondom een thema.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen