Max Verstappen als eerste Formule 1 coureur over vernieuwd Circuit Zandvoort

Familie Racedag driven by Max Verstappen
Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus

De echte in gebruik name van het vernieuwde Circuit Zandvoort door Max Verstappen gebeurt in een besloten sfeer waar de landelijke media bij aanwezig zijn. Zo meldt het AD dat Verstappen als eerste Formule 1 coureur over het Zandvoortse asfalt rijdt.

Lucht
Dat ook de plaatselijke media lucht krijgt van een openingsritueel, blijkt wel uit een app die deze nieuwswebsite krijgt. Het is niet voor niets, want op het medium Reddit is een foto te zien waarbij een kleine crew van het Aston Martin Red Bull Formule 1 team met Verstappen in de gelederen op de toegangsweg wandelen. Geruchten blijven in Zandvoort niet lang verborgen en dat geldt ook voor de handtekeningenjagers en jonge Verstappen fans. Ook op het officiële Instagram account van het team is een kort filmpje te zien.

Vuurdoop
Inmiddels bij het plaatsen van dit bericht is de vuurdoop ten einde, waarbij Verstappen heeft rondgereden in een Red Bull uit 2012. Het is de voormalige auto waarmee Sebastian Vettel zijn derde wereldtitel heeft mee weten te behalen voor het grote energiedrankjesmerk.

Startvlag
Bij het openingsritueel voor de Formule 1 wagens, mag sportief directeur Jan Lammers de startvlag hanteren, waarna het feest echt begint voor Verstappen. De Limburger kan zelf ervaren hoe de kombochten erbij liggen, maar dat zal toch totaal anders zijn, als straks in mei de 2020 wagens tijdens de Dutch Grand Prix over het Zandvoortse asfalt razen.

Bouwvakkers
De bouwvakkers van VolkerWessels die de werkzaamheden hebben uitgevoerd, hebben zich verzameld op de hoofdtribune. Compleet met oranje hesjes zijn zij getuige van het moment als Verstappen de eerste meters aflegt op het vernieuwde Circuit Zandvoort.

Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus

Reacties