Patiënten met corona opgenomen in Spaarne Gasthuis

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEM – In het Spaarne Gasthuis zijn patiënten opgenomen die zijn besmet met het coronavirus. Zij zijn gisteravond positief getest en overgebracht naar een speciale corona-unit. Dit meldt mediapartner NH Nieuws.

(bron: NH Nieuws)

Het ziekenhuis wil niet zeggen om hoeveel patiënten het gaat. Ook vertelt een woordvoerder niet op welke locatie van het Spaarne Gasthuis die speciale unit is ingericht. De unit bestaat uit acht bedden en op dit moment is het ziekenhuis bezig deze gelegenheid op te schalen.

Patiënten met corona worden geïsoleerd behandeld. De corona-unit is te vergelijken met een isolatiekamer, alleen dan voor meer patiënten. Bezoekers en andere patiënten komen dus niet met deze mensen in aanraking en raken ook niet besmet, benadrukt het ziekenhuis. De locaties van het Spaarne Gasthuis blijven open. “De zorg, ook de acute zorg, gaat gewoon door”, aldus een woordvoerder.

Het Spaarne Gasthuis verwijst bezoekers en patiënten met vragen naar de website van het ziekenhuis.

Alleen coronapatiënten die ernstig ziek zijn, komen in het ziekenhuis terecht. Zieke mensen melden zich eerst bij de huisarts. Die schakelt bij een corona-vermoeden de GGD in. Daar wordt besloten of een patiënt wordt getest op corona en als dat zo is, is de eerste optie om ze thuis geïsoleerd beter te laten worden. Ernstig zieke coronapatiënten worden naar het ziekenhuis gebracht.

Reacties