Haarlemse binnenstad van ‘A tot Z’ bijna maagdelijk, de eerste dag van Corona-maatregelen

Zondagavond 15 maart 2020 kwam het zo maar koud op je dak vallen. Je ‘koude’ pilsje nog nauwelijks opgedronken, je favoriete café moeten verlaten. ‘Laatste ronde!’ ’t Verstandigst is het om thuis blijven. Maandag de scholen dicht en alleen nog kinderopvang voor medewerkers in de zorg, bij de politie en brandweer. Kinderopvang voor de hulpverlenende instanties samengevat.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroten)

Ik wandelde maandag 16 maart ’s ochtends vanaf ca. 11:00 uur vanaf de Wilhelminastraat naar het centrum van Haarlem. De doorgaans drukke Wilhelminastraat lag er bijna verlaten bij…Evenzo de Keizerstraat en Barrevoetstraat, toen ik richting de Botermarkt liep (zie ook filmpje verderop in artikel) Hieronder de Barrevoetstraat en de Botermarkt, waar normaliter de terrassen goed bezet zijn op een zonnige dag als dit….Onwerkelijk dit….Via een rustig Verwulft en nagenoeg lege Grote Houtstraat naar de Grote Markt Bekijkt u eerst even onderstaand filmpje…

Via de Kleine Houtstraat en Gedempte Oude Gracht weer richting de BotermarktWees lief en zorgzaam voor elkaar de komende weken/maanden en houd je aan adviezen en regels!

 

Reacties