BUUV en VWC bundelen krachten op Coronahulp-platform Haarlemvoorelkaar

Foto: BUUV

BUUV Haarlem en het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving hebben de krachten gebundeld en bieden bewoners én (vrijwilligers)organisaties een platform waarop vraag en aanbod met betrekking tot coronahulp samenkomen.

Op de website van het VWC, Haarlemvoorelkaar, wordt alle vraag en aanbodverzameld op één plek: maatschappelijke organisaties kunnen gratis hulp vragen en aanbieden via haarlemvoorelkaar.nl en bewoners kunnen één op één hulp bieden en vragen via haarlem.buuv.nu. Zo vergroten we met elkaar de kans dat hulp gevonden wordt. Want dat is nodig!

De maatregelen die in het verband met het coronavirus genomen zijn hebben een grote impact op de samenleving. Er zijn veel (kwetsbare) mensen die juist nu wat extra aandacht en ondersteuning kunnen gebruiken. Wij geloven dat iedereen iets te bieden heeft, ook op afstand. Denk bijvoorbeeld aan het bellen van ouderen die nu geen bezoek krijgen. Het spelen van een digitaal potje schaken met iemand in quarantaine. Of het langs brengen van de boodschappen bij de buurvrouw.

Op Haarlemvoorelkaar staan vragen van (zorg)organisaties die vrijwilligers oproepen hen te helpen met bijvoorbeeld het online bijhouden van hun boekhouding of te helpen met het bijhouden van de social media kanalen van de organisatie. Als vrijwilliger kun je deze organisaties juist in deze tijden goed helpen! Via BUUV kunnen Haarlemmers vraag en aanbod bekijken en online met elkaar in contact komen en elkaar één op één helpen op het gebied van boodschappen, koken en contact.

Bezoekers van de website kunnen ook allerlei andere Haarlemse initiatieven vinden waarbij ze kunnen aansluiten. Verder staan er op Haarlemvoorelkaar de laatste richtlijnen van het RIVM en de overheid en geven we de laatste relevante tips en updates.

Via Haarlemvoorelkaar help je elkaar veilig, snel en makkelijk. Durf te vragen! Ga naar https://www.haarlemvoorelkaar.nl/coronahulp en bekijk ons nieuwe online platform.

Reacties